4. oktoober 2007

Hakklihakaste

Väike meenutus hakklihakastme valmistamiseks. Kunagi väiksena tundus hakklihakastme tegemine nii keeruline protseduur, pidasin oma ema tõeliseks kokaks, kuna ta oskas sellist keerulist asja teha. Tegelikkuses on see aga üks lihtsamaid, samas aga maitsvavamaid kastmeid, mis sobib nii keedetud kartuli, kartulipudru kui ka tatrapudruga.


1 mugulsibul
2 sl toiduõli
500 g seguhakkliha

pipart, soola,
2-3 sl nisujahu

2 kl piima
pool puljongikuubikut


1. Tükelda sibul ning kuumuta veidi õlis. Lisa hakkliha ja prae kiiresti, samal ajal pannilabidaga hakkliha murendades.
2. Lisa pipar, sool, hakklihamaitseaine, jahu ja sega läbi. Lisa piim ja keeda läbi.
3. Serveeri keedetud kartulitega. Suurepäraselt sobib lisandiks ka marineeritud peediviilud või -kõrvits.
Hüva nõu: lisa kastmele ka natuke puljongikuubikupuru, mis annab kastmele juurde erakordse maitse.

4 kommentaari:

  1. Tere!

    Mis puljongikuubikut kasutate?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus, mina ostan puljongikuubikud mahepoest. Ma hetkel nime ei saa täpselt öelda, aga oli vist kirjapildina smör-puljongikuubikud:)

      Kustuta
  2. Maitsev nagu alati :)
    Toidukoorega on samuti imemaitsev. Retsept: https://healthyprotein.com/et/hakklihakaste/

    VastaKustuta