2. oktoober 2007

Õuna-apelsinimoos

Jälle üks mõnus vaheldus tavapärasele õunamoosile. Olen seda teinud mitu korda. Ühel korral panin moosi keetmise ajal potti ka kaneelikoore, mis tekitas suvel mõnusa jõulutunde.

Valmistamisaeg 20- 40 min

700 g õunu
300 g apelsini
3 dl suhkrut (võib ka rohkem, vastavalt maitsele)


Pestke õunad, koorige ja tükeldage. Pestke apelsinid, koorige ning eraldage viljaliha sektoritena. Pange kõik potti keema, keemise ajal võite lisada apelsinikoori. Seejärel keetke veel kümmekond minutit ja korjake siis apelsinikoored keedisest välja. Nüüd suruge moos läbi sõela, kuumutage veel kord ja pange siis purki.

4 kommentaari:

  1. Väga maitsev moos tuli, järgmine kord peaksin topeltkoguse tegema :)
    Õunakompott on järgmisena tegemisel... Huvitav blogi ja head nõuanded :) Gaili

    VastaKustuta
  2. Kõlab hästi, mulle üldiselt meeldivad apelsiniga moosid, nii et peab järgmisel suvel ette võtma... Minu viimase suve katsetus oli õunamoos värske ingveri tükkidega, see tuli mõnusalt vürtsikas, soovitan proovida. :)

    VastaKustuta
  3. oi, kuidas mulle meeldivad kiiksuga moosid, kindlasti proovin Sinu soovituste kohaselt...

    VastaKustuta