Mida teha arooniatega? Üks kõige parem variant on siinsamas. Maitsev arooniasiirup, mis valmib ääretult lihtsa vaevaga. Kindlasti ära unusta valmistamisel kasutada kirsilehti, kuna need annavad lõpptulemusele meeldiva kirsimekise maitse. Suhkrukogus oleneb maitsest ning üldiselt lisan seda tavaliselt tunde järgi. Seega, toimi selles osas kindlasti oma maitsemeelte järgi.
4kg arooniaid
kirsilehti
100g sidrunhapet
hiljem kuumutamisel 1l mahla kohta ca 0.3kg suhkrut
kirsilehti
100g sidrunhapet
hiljem kuumutamisel 1l mahla kohta ca 0.3kg suhkrut
Pane arooniad kihiti kirsilehtedega suurde anumasse. Kalla peale keev vesi, nii et marjad oleksid üleni kaetud. Lase segul seista 12 tundi. Seejärel lisa sidrunhape, sega läbi ja lase seista veel 12 tundi.
Seejärel kurna mahl läbi sõela potti ning kuumuta see pliidil keemiseni. Lisa suhkur ning lase sel seguneda. Valminud mahl vala purkidesse/pudelitesse ja sulge õhukindlalt.