19. aprill 2009

Leivapuding

/Prindi retsept/

Hiljuti jäi mu silm sellel retseptil pidama. Nimelt on see retsept olnud juba aastaid minu retseptivihikus ning mäletan isegi aega kui seda tegin, kuid miskipärast olin selle unustanud. Seda maiust on hea teha siis, kui sul on vaja kõvaks läinud leib ära kasutada. Vabalt võib leiva retseptis asendada saiaga, kuid minu arvates on leiva kasutamine hea vaheldus tavapärasele saiavormile.


150 g kuivatatud puuvilju (ploome, rosinaid, aprikoose)
3 dl õunamahla
250 g tükeldatud tahket leiba (või saia)
1,5 tl kaneeli
1 suurem banaan, viilutatuna
2 dl piima
2 sl pruuni suhkrut


Kuumuta ahi 175 kraadini. Haki kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks ning pane need koos õunamahlaga potti. Kuumuta pliidil keemiseni. Võta pliidilt ning sega sisse leib, kaneel ja banaaniviilud. Tõsta segu keskmise suurusega võitatud ahjuvormi. Kalla üle piimaga. Puista peale suhkrut ja küpseta ca 20-25 minutit või seni kuni pealt on kenasti küpsenud. Jahuta. Serveeri piima, jäätise või jogurtiga.

4 kommentaari:

  1. Ma kujutan ette, et see magustoit mulle küll maitseks! Näeb isuäratav välja.

    VastaKustuta
  2. Võtsin seda nädalavahetusel emale külakostiks kaasa ning ema kiitis, et see maitseb nagu kook:)

    VastaKustuta
  3. See mu lemmik, olen seda juba mitu korda teinud ja ikka ei saa küll :P

    VastaKustuta