Vabandan, et ei ole vahepeal jaganud Teiega oma köögitoimetusi ja kokkamisi. Põhjus lihtne – viibisin nädalakese pealinnas, nautides jalutuskäike vanalinnas, uudistades sealseid hubaseid kohvikuid ning premeerides end hommikuti Olümpia kohviku võiroosidega....
Valmistasin selle aja jooksul ka üht veidi teistsugust kooki ning kindlasti tahaks retsepti eest tänada ühte minu tublit blogikülastajat Rainet, kes selle mulle eelmine nädal saatis. Nii tore oli lugeda oma e-maile ja leida sealt Raine saadetud mannakoogi-retsepti, mis pidi olema populaarseks küpsetiseks Põhja-Itaalias. Maitselt oleks tegemist justkui kohupiimast pakatava küpsetisega.. Siiamaani igatsen selle äratuntavalt sidrunilise ning kergelt rummise maiuse järele. Ma kujutan ette, et praegusel ajal oleks õunakissell sellele koogile heaks kaaslaseks.
100g rosinaid
50 ml rummi
1 l piima
200g suhkurt
1 sidruni riivitud koor
250 g mannat
100g võid
2 muna
Esmalt pane rosinad rummi ligunema. Seejärel keeda piim koos suhkru ja riivitud sidrunikoorega kuni keemiseni. Siis lisa segades manna ning keeda madalal kuumusel pudruks. Jahuta paar minutit ning siis lisa juurde või, ühe kaupa munad ning rummis ligunenud rosinad (võid lisada ka järelejäänud rummivedeliku). Sega korralikult.
Kata koogivormi põhi (Ø 26cm )võiga ja raputa üle jahu või riivsaiaga. Küpseta 220 kraadises ahjus 35- 45 minutit või seni kuni kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lase koogil jahtuda.