/Prindi retsept/Viimased paar kuud leidub mul külmakapis alati jäätist, ikka seda kõige kreemjamat isetehtud hõrgutist – igakord erinevate täidistega. Siin on väike valik külm-maiuseid, mida kindlasti soovitan. Jäätise põhjaretseptiks ikka seesama hea, ilma spetsiaalse masinata valmiv hõrgutis, mida olen kasutanud ka
mustsõstra-vaarikajäätise ja
šokolaaditükkidega jäätise puhul. Algse 4 dl vahukoore asemel kasutan nüüd 6 dl (muudetud ka eelnevates jäätise retseptides), nii on jäätis parajalt mahe ning mis kõige parem - kogus suurem.
Jäätis Dumle-šokolaadigaSee on jäätis, mida maitses tunned Dumle šokolaadile äratuntavat iirise mekki. Soovitan kindlasti jätta maiusesse sisse ka mõningad suuremad tükid enda premeerimiseks. (pildil üleval vasakult esimene)
6 dl rõõska koort (35%)1 purk kondenspiima (suhkruga)150 g Dumle šokolaadiKaeraküpsisetükkidega jäätisSee lisand meenutas maitselt mulle head ja lihtsa maitsega jäätist. Ei mingit uhkeldamist, täidiseks kõige kaerasemat nime kandvad küpsised. (pildil üleval vasakult teine)
6 dl rõõska koort (35%)1 purk kondenspiima (suhkruga)175 g kaeraküpsiseid
Unustamatu maitsega Geisha-jäätisJah, see jäätis kuulub kindlasti auga minu lemmikjäätiste nimekirja etteotsa. Pähklikreemitäidisega veidike krõmpsuv šokolaad teeb sellest maiusest tõeliselt nauditava suutäie. (pildil alt vasakult esimene)
6 dl rõõska koort (35%)1 purk kondenspiima (suhkruga)150 g Geisha šokolaadi
Kodu-tehtud jäätis ahvatlevate Domino küpsistegaKüpsis on üks kindel jäätiselisand, millega kunagi alt ei lähe. Kui kapinurgas konutab mõni avatud küpsisepakk, siis teatke, et kodutehtud vaniljejäätis ootab köögis kaaslasi, et külmkapis lõbusam külmuda oleks. (pildil alt vasakult teine)
6 dl rõõska koort (35%)1 purk kondenspiima (suhkruga)175 g Domino küpsiseidKõikide eelpoolnimetatud jäätiste valmistamisviis:Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Lisa peeneks hakitud soovitud meelepärane lisand ning sega kõik korralikult lusikaga läbi. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning külmuta 5-6 tundi.