See aasta käisin ma juba ammu oma tagaaias naadilehti taga otsimas. Miskipärast ei tahtnud teised veel kuidagi mulla seest välja kippuda. Veidi aega olin reisil ning tagasi tulles mühisesid naadid ikka päris rutakalt kasvada. Lisaks on tärganud veel võilillelehed ning nõgese-hakatised. Peenra peal tärkavad estragon, murulauk, münt ning muud ürdilised.
Eile korjasin peenralt välja peotäie maapirne, mis leidsid tee kõige traditsioonilisemasse salatisse, koos värske tilli, oliiviõli ja veidikese fetaga, mis kannatamatult oma kasutamiskorda ootas. Naadi lainel olles aga tegin esmalt eelmine aasta valmistatud naadimuffineid, mis on saamas vist minu iga-aastaseks kevadtraditsiooniks.
Eile võtsin kausitäie naadilehtedega ette pannkookide tegemise, mis sai lisandiks endale veel veidi porgandit ning kartulit.
Eile korjasin peenralt välja peotäie maapirne, mis leidsid tee kõige traditsioonilisemasse salatisse, koos värske tilli, oliiviõli ja veidikese fetaga, mis kannatamatult oma kasutamiskorda ootas. Naadi lainel olles aga tegin esmalt eelmine aasta valmistatud naadimuffineid, mis on saamas vist minu iga-aastaseks kevadtraditsiooniks.
Eile võtsin kausitäie naadilehtedega ette pannkookide tegemise, mis sai lisandiks endale veel veidi porgandit ning kartulit.
125 g porgandit
150 g kartulit
2 peotäit noori naadilehti
2 dl jahu
näpuotsatäis soola
1,5 dl piima
1 muna
Puhasta ja koori porgandid/kartulid ning riivi jämeda riiviga. Loputa naadid voolava vee all ning raputa kuivaks. Sega omavahel jahu ja sool (vastavalt maitsele) ning lisa juurde piim ja muna. Kõige lõpuks sega sisse riivitud porgand, kartul ning peeneks hakitud naadilehed. Pane pisikesed tainaportsud kuuma õliga piserdatud praepannile ning küpseta mõlemalt poolt kuldseks.