Nädalavahetusel toimus mitmel pool üsna palju erinevaid toidulisi ettevõtmisi. Meie kui blogikohviku1 osavõtjad suundusime Tartusse, kus siis leidis aset seesama kohvikuteemaline ettevõtmine. Saabusime Tartu ca kell 13.00, siis kui Tartu toidublogijate kohvik oli juba küpsetistest tühjaks müüdud. Järgi oli vaid kolm tühja lauakest ning nüüd oli vaja vaid kujutlusvõimet. kui lookas need lauad erinevatest küpsetistest. Siiski tänu tutvustele köögipoolele saime suu magusaks blogijate valmistatud koogikestest.
Ma võin kohe hoiatuseks öelda, et muljeid on rohkem kui sõnades soov edastada, sest väljasõidu tippsündmuseks oli Tammuri talus toimunud õhtusöök. Enne kohalejõudmist Tammurisse oli õhus kerge ootusärevus - milline on menüü? Kuidas maitsevad toidud? kas vastab üldse ümerkaudu kuuldud ootustele? Tunne oli täpselt nagu lavanärv enne lavale astumist kooli jõulunäidendis. Aga eks see blogardite elu ongi selline teistele võibolla veidi kentsakas ning toidukeskne. Rääkimata sellest, et päev algas, päev kesti ja päev lõppes toiduteemadel. Tammuri talu on aga üsna omanäoline koht ning kindlasti külastust väärt.
Oma söögisoov tuleb eelnevalt broneerida, menüü on olematu ning koka ehk talu peremehe Erki Saare enda fantaasiatel tuginev, vastavalt siis toorainele ja meeleolule valmiv. Ühesõnaga, saad teada alles lauas, mida sööma hakkad.
Meie õhtusöök toimus imearmsas pisikeses aidamajas, laitmatult valgete linadega kaetud laua taga. Laual spinatiga kaunistatud kannuveed ning imepehmed saiaviilud punemepestoga.
Ja siis see suur maitsenaudingujada algaski koos toidukõrvale valitud veinidega. Esmalt hanemaksavorm sibulakoogi ja Põltsamaa Kuldse želeega. Vorm tundub ehk veidi kohatu sellise maitse kohta, kuid kõlab siiski ju nii koduselt.
Järgnes rabarberi-juustukastmega ravioolid ahvenamarja täidisega - peab ütlema, et oleksin tahtnud sõna-otseses mõttes taldriku kastmest tühjaks lakkuda. Geniaalse täidisega täidetud ravioolikesed olid nii mahlased ja tavapärasest täidisest erinevad.
Seejärel veidike oigamist juba täituva kõhu pärast ning siis saabus lauale pearoog - filotainas ahven, õhuline porgandivorm vähikastmega. Imeline.
Magusaks kahekihiline šokolaadivaht - valge šokolaadi rosee-pipra ja rummi-espressovahuga, mille kõrval pähkline besee ja ploomifilee. Ja siis tulid lauale õhtu joogistaarid - kodused kodumarjadest valmistatud liköörid - oli mustika, mustsõstra, ploomi, maasika, ebaküdoonia, alõtša. Täiesti kiiduväärt joogipoolik lihtsalt nautimiseks.
Ja kõige selle lõpetuseks kohv koos kõrvitsaseemnetrühvliga.
Milline elamus ning milline õhtu. Kõhud täis ning meeled täis emotsioone. Tuju hea ning meeldiva seltskonnaga veedetud päev igati kordaläinud. Aitäh reisikaaslastele:)