Minule on lausa kohustuslikuks elemendiks valmistada rabarberi-hooajal kisselli. Seda kõige lihtsamat ja traditsioonilisemat, mida aastast-aastasse ikka tehtud on. Rabarberikissell on kuidagi eriline, vähemalt minu arvates. Võibolla on süüdi selles oma peenral olevate rabarberite kodune võlu, võibolla aga mõte sellest, et rabarberikisselliga on saabunud ka lõpuks see kauaoodatud suvi.
Vahukoor on suvel lausa asendamatu, kasvõi külma jäätisega, minu lemmiksuvise magustoidu Eton mess’ga või siis maiustamiseks sellesama kisselli peal pisikese vahukooretupsuna, mis vahustatud kokku rõõsast koorest, värsketest maasikatest ning veidikesest suhkrust. Manustada soovitan üks-ühele ehk siis üks supilusikatäis niisama maitsmiseks ning samapalju siis kissellile. Super-hea, ka praegu sellise sooja ilmaga.
1,5 l vett Vahukoor on suvel lausa asendamatu, kasvõi külma jäätisega, minu lemmiksuvise magustoidu Eton mess’ga või siis maiustamiseks sellesama kisselli peal pisikese vahukooretupsuna, mis vahustatud kokku rõõsast koorest, värsketest maasikatest ning veidikesest suhkrust. Manustada soovitan üks-ühele ehk siis üks supilusikatäis niisama maitsmiseks ning samapalju siis kissellile. Super-hea, ka praegu sellise sooja ilmaga.
500 g rabarbereid (kooritud ja tükeldatud)
3 dl suhkrut (suhkrukogus oleneb enda maitsest)
näpuotsatäis kaneeli
3-4 nelgitera
3 sl kartulitärklist
1,5 dl vett
Maasikavahukoor:
200 ml rõõska koort (35%)
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl suhkrut
100 g maasikaid
Pane rabarberitükid ja vesi potti, lisa suhkur, kaneel, nelgiterad ning kuumuta keemiseni. Lase seejärel keskmisel kuumusel podiseda seni kuni rabarbertitükid on pehmed. Sega tärklis külma veega ning lisa segades kissellile. Kuumuta keemiseni ning võta siis koheselt tulelt. Jäta jahtuma.
Millised mõnusad pildid :)
VastaKustutaTänud! Maitse üle ka ei nurise:)
VastaKustutaVõrratult hea - nii taoliselt valmistatud kissel kui lihtne idee vahukoore sisse midagi lisada. Meil oli banaani, maasikamoosi ja mett.
VastaKustutaRõõm kuulda:)
Kustuta