Magusasoon tundub mul ikka veel viimasel ajal kadunud olevat ning pigem pööran pilgu soolase poole. Miks ma siis üldse kooke küpsetan? Eks ikka sellepärast, et näpud lihtsalt kibelevad miskit uut ja põnevat proovima. Eriti suur rõõm on veel siis, kui kook tuleb välja üleootuste hea, mida siis ka teistega jagada saab. Täpselt nii juhtus sellesama koogiga - see Domino küpsistega juustukook tuli kreemjas, täidlane, parajalt magus ja üleüldse täpselt selline, mille võtan kindlasti oma koogimenüüsse ka edaspidiseks. Kuna juba üks koogilõik on üsnagi kõhtutäitev, siis jätkus sellest koogist ka sõpradele-tuttavatelegi ja tegelikult sain juba paar vihjet, et millal ja kus seda kooki lähiajal valmistada võin.
Niisiis on tegemist ühe äärmiselt lihtsa ja kiirelt valmiva koogiga. Mul oli justkui juustukoogi isu, kuid väga palju mässata ei soovinud. Minu rõõmuks tuli kook täpselt selline nagu ideelt soovisin. Kooki ärgitas valmistama juba üks ammu siin blogis postitatud juustukoogiretsept, mis on tuntud kui hea ja alati toimiv koogiretsept. Niisiis veidi edasi mõeldes tuligi lõpptulemusena alljärgnev koogiretsept.Veel üks oluline asi: kui küpsetamata koogid peavad tavapäraselt külmas seisma üleöö, siis selle koogi kallale võib asuda ka juba 4 tundi pärast jahedas seismist.
Kate:
800 g toorjuustu, toasooja
200 g valget šokolaadi
100 g piimašokolaadi
1 pk (175g) domino küpsiseid
800 g toorjuustu, toasooja
200 g valget šokolaadi
100 g piimašokolaadi
1 pk (175g) domino küpsiseid
Purusta küpsised peeneks. Sulata või ning lisa segades küpsisepurule. Suru
küpisepõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm) põhjale.
Sulata šokolaadid veevannil. Mikserda toorjuust lahti ning lisa (ise
mikserdades) sulatatud šokolaad. Mikserda seni, kuni šokolaad on segunenud.
Haki küpsised väiksemateks tükkideks ning sega sisse toorjuustutäidisele. Aseta
täidis küpsisepõhjale ning lase külmas taheneda vähemalt 4 tundi. Serveermisel
võid peale raputada kakaopulbrit ja riivitud šokolaadi.
Abikaasa saabub homme teisest maakera otsast koju ning on kaevanud, et kogu selle 2 nädala jooksul pole ta saanud head magustoitu.. nüüd tean, millega teda üllatada :)
VastaKustutaLoodetavasti tuli välja ja maitses;)
VastaKustutaTere,
Kustutatahtsin küsida, milliseid sokolaadiküpsiseid te kasutasite ja kui väikseks te domino küpsised tegite? Hetkel kasutasin ise Selga sokolaadimaitselisi küpsiseid ja dominod tegin käega väiksemateks tükkideks, voi oleksin pidanud mingit lisavahendit kasutama?
ette tänades vastuse eest.
Minul olid kasutusel needsamad Selga küpsised. Domino küpsised olen tavaliselt hakkinud noaga väiksemaks. Käega purustades jäävad need veidi liiga suured.
KustutaTuli imehea ning kaasa oli väga rahul :) Nägin täna suurt vaeva, et nii hommiku- kui lõunasöögi ajal ühe tükiga piirduda - kusjuures üldiselt ma toorjuustukookidest suures vaimustuses pole..
VastaKustutaTegin väikesed omapoolsed muudatused: põhjaks kasutasin Domino küpsiste puru (koos kreemiga) segatuna veidikese toasooja võiga ning täidises kasutasin ainult piimašokolaadi (suurendasin vastavalt selle kogust).
See kook on igatahes nüüd mu retseptide kuldvaramus :)
Nii tore kuulda:)
KustutaMa alguses mõtlesin ka, et põhjaks panen Domino küpsiseid, aga kuna tahtsin ikka toorjuustuga ka neid segada, siis poleks täidisesse üldse jagunud:)
kallis, hinnaks tuleb 15-16 eurot Soomes
VastaKustutaKui kohvikus koogitúki eest 5- 7 euri küsitakse siis ise teha pole ûldse kallis
Kustutahead asjad ongi tihtipeale kallimad:)
VastaKustutaTõesti väga hea,kreemjas tort.Aplaus selle retsepti eest
VastaKustutaTore, kui meeldis, mina just tegin seda kooki uuesti paar päeva tagasi külaliste tulekuks. Nüüd vaid üks pisike tükike järel:)
KustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaTegin valmis, panin külma ja nüüd peab homseni ootama, et süüa saaks (paneme küünla peale ja viime sünnipäevalapsele voodisse). Mul ei ole kahtlustki, et maitsev ei tule. Ja nii lihtne teha:)
VastaKustutaKas toorjuustu võiks nt poole koguse osas Mascarponega asendada? Sain siit inspiratsiooni ja plaanin seda Domino kooki teha aga kuna just suht hilju tegin ühe koogi mascarponega, siis mõtlesin, et huvitav kas ta sobiks sinna...`?
VastaKustutaNurrimummu
Sobib ikka. Olen isegi sellega teinud:)
KustutaTere, kas toorjuustu võiks ricotta kohupiimakreemiga asendada?
VastaKustutaPigem mitte. Tänu toorjuustule jääb see kook mõnusalt kreemjas ja nö tummine. Ricotta toorjuustu siiski ei asenda.
KustutaEga ei oska öelda, kas annaks pool toorjuustust asendada nt kohupiimaga? Mu mees ütles et natuke liiga rammus on. Mulle endale täitsa meeldis ei olnud üleliia magus, aga selline päris rammus amps :)
VastaKustutaMa arvan, et võib täitsa proovida. Šokolaad aitab edukalt koogil taheneda.
KustutaProovisin nii , et panin 400g toorjuustu ja 400g kohupiimakreemi ja šokolaadi panin 100g tumedat, 100g valget ja 100g piimašokolaadi ja põhjaks panin Kalevi piparkoogid, jõulukuuks väga mõnus amps. Ja kui pool kogusest panin kohupiima, sai parem mu meelest, ei olnud nii rammus :)
VastaKustutaVäga hea soovitus ja aitäh tagasiside eest. Olen seda kooki korduvalt teinud ning järgmine kord katsetan ka kohupiimaga!
KustutaMa lisasin põhja ja katte vahele jõhvikaid.Peale panin tuhksuhkrus jõhvikaid. Jõuludeks teeks glögist tarretise peale ;)
KustutaMa lisasin põhja ja katte vahele jõhvikaid.Peale panin tuhksuhkrus jõhvikaid. Jõuludeks teeks glögist tarretise peale ;)
KustutaSellest tuleb meie homsele sünnipäevalisele üks uhke kook! Kas oskad öelda, kas seda Farmi köögi toorjuustu sobiks kasutada? Paneksin paki seda ja ülejäänu seda kallimat.
VastaKustutaMinul ongi tavaliselt selles retseptis kasutusel Farmi köögi toorjuust;) Nii, et sobib küll.
KustutaSünnipäevalaps maitses kooki, mõtles, ja ütles: "Tead, just sellist torti ma oma sünnipäevaks tahangi. Nüüd ja edaspidi :) ". Kuna sünnipäevalapsele ehk abikaasale meeldib väga vahukoor, siis lisasin koogi servale kauni vahukooretupsudest rea, mille omakorda kaunistasin üksikute jõhvikatega. Ja vot just need koos, vahukoor ja õige pisut jõhvikaid, lisasid I-le täiusliku täpi.
VastaKustutaoi, kui lahe:)
KustutaPlaanin ka seda kooki lähiajal teha, aga mul tekkis üks küsimus. Kui katteks kasutada kakod, siis kas see liiga mõru ei jää? Retseptis on ikka mõeldud seda "õiget", mõru kakod, jah?
VastaKustutaEtte tänades,
Evelin :)
Mõru kakaod jah:) Minu arvates ei jää, kuid kui kahtled võid ju lihtsalt tumedat riivitud šokolaadi koogile peale riivida:)
KustutaSiis ma tean, mõtlen veel selle üle, suur aitäh! :)
KustutaVäga mõnus ja kreemine kook jäi!
VastaKustutaMina purustasin kaunistuseks Selga küpsiseid, mis põhja sisse läksid ja oli ka väga ok :)
Tere Ragne! Ei tea, kas välismaise Domino asemel saab ka Mesikäpa Dopsi küpsiseid kasutada? Iseenesest on nad sarnased, kas ka tulemus sama hea võib jääda?
VastaKustutaJa võib ikka, Olen isegi Mesikäpa Dops küpsiseid selle retsepti puhul kasutanud:)
KustutaKas võib peale panna ka kirsse või mustikaid?
VastaKustutaLoomulikult:)
KustutaTeen seda kooki juba aastaid ja tõsi ta on...üldiselt kõigile meeldib :)
VastaKustutaMul on rõõm seda kuulda:)
KustutaKas sellele koogile kannataks ka suhkrumassi katet peale panna?
VastaKustutaMa pigem ei paneks. See kook on parajalt rammus ning suhkrumassi täiendav magusus ei mõjuks hästi.
KustutaKook tuli väga ilus, kuid kuna ma pole väga suur toorjuustu fänn, siis mulle jäi see järelmaitse veidike häirima, et kas mascarponel seda pole? Mehele maitses aga väga, v-olla ongi asi vaid minus :).
VastaKustutaMina olen seda kooki teinud enamasti Farmi toorjuustuga. Mascarpone on pehmem ja siidjam ning maitselt jääb kindlasti teistsugune. Ise olen siin retseptis just maitse tõttu eelistanud Farmi toodet. Maitsed on aga ju erinevad:) Milline toorjuust oli kasutusel?
KustutaFarmi köögi toorjuust.Ilmselt toorjuust peabki selline veidike hapukam olema :) aga eks pean ise selle maitsega harjuma. Igaljuhul teistele väga maitseb see tort :)
KustutaRagne, see kook muutub seistes väga palju paremaks, et täna toorjuustu maitse üle ei käinud :). Igatahes seda kooki teen ma veel kindlasti: väga lihtne ja maitsev :).
Kustutano siis on tore:)
KustutaKas olete teinud antud kooki ka Philadelphia toorjuustuga? :)
KustutaJa, olen küll teinud. Philadelphiaga jääb kooktulemus veelgi kreemisem, seetõttu soovitan kindlasti proovida:)
KustutaLeidin selle retsepti juhuslikult ja olin meeldivalt üllatunud kui lihtne ja vähenõudev see on. Nüüdseks on seda proovitud teha ja külalistelegi pakutud. Sain positiivsete kommentaaride osaliseks. Tänud retsepti jagamise eest ja jõudu edaspidiseks! :)
VastaKustutaAitäh:)
KustutaKui tahan teha seda 26cm vormi, siis kudas kogustega on? :)
VastaKustutaSellisel juhul tuleb kogused korrutada 1,4ga:)
KustutaTere Ragne :)
VastaKustutaSooviks teada kui ma tahaks 24 cm vormi tegema et kui suure kogused pean tegema :)?
Mina olen 24 cm vormi kasutamisel kogused samaks jätnud. Kook tuleb pisut madalam, aga see ei häiri. Kui soovid aga sama kõrget kooki, siis korruta retseptis antud kogused 1,2ga :)
KustutaTere
VastaKustutaRetseptis ei ole suhkrut, kas kook jääb ikka magusapoolne?
Tere,
KustutaSee kook jääb kindlasti ikka magus, kuna siin annavad suhkru asemel magusust retseptis kasutatavad šokolaadid:)
Tere, tundub ikka väga ahvatlev kook olevat, kas üleliia magus ei ole?
VastaKustutaEks see oleneb sellest, kui suur magusasõber oled. Aga koogi kohta ei tohiks küll olla:)
Kustuta... ja muidugi saab seda kooki ju alati vastavalt oma maitsele timmida, vähendades šokolaadi sisaldust!
KustutaVäga-väga hea kook ja lihtne teha ka! Üleliia magus ei ole minu arvates, pigem lihtsalt väga rammus, üle ühe tüki süüa ei jõua eriti :)
VastaKustutaJa, eks see kook rammus, aga sama jätkubki kauemaks;)
KustutaTere mitmega peaksin kogused korrutama ,kui soovin pakkuda 20-le inimesele.Aitäh
VastaKustutaTere,
KustutaKuna kook on rammus, siis retseptis antud kogustest saab u 12 viilu. Soovitan aga 20-le inimesele kooki tehes teha selle kandilisse vormi ning kogused korrutaga 1,5ga:)
Kas see kandiline peaks siis olema ca 30*25cm vorm?
KustutaSellise vormiga tehes tuleb kook pisut õhem, kui pildil, aga kandilise koogi jaoks ma arvan, et on täitsa sobiv:)
KustutaJah, ikka võib - mida peenem seda parem:)
VastaKustutaMis siis saab kui katte sisse ka näiteks mustikaid panna?
VastaKustutaJa ikka võib panna. Kuna see kate jäb pigem tihkem, siis mustikad seda vedelaks ei muuda:)
KustutaSuper :) katsetan järgi!
KustutaTere Ragne,
VastaKustutategin koogi retsepti järgi valmis, ainus erinevus oli see, et koogi sisse ei pannud valget šokolaadi (ainult 100g piimašokolaadi). Mõtlesin, et tahaksin katta koogi valgešokolaadi glasuuri ja maasikatega. Mis sa arvad sellest ideest? Kas valgele šokolaadile peaks sulatamisel lisama ka mingid lisaainet - et ta jääks pehmem koogi peal?
Tere,
VastaKustutaSoovitan valmistada glasuur vahukoorega, siis jääb selline parajalt pehme. Vaid šokolaadi kasutades jääb lõpptulemus liialt kõva. Kuumuta 1 dl vahustamata vahukoort potis keemiseni, tõsta tulelt. Lisa šokolaaditükid (u 75g) ning lase koore sisse sulada. Seejärel sega lusikaga segu ühtlaseks ning vala siis koogile. Üldiselt lasen u 10 minutit enne koogile valamist veel jahtuda niisama:)
Et šokolaad pehmem jääks võib kasutada ka kookosrasva
KustutaAsendasin Domino küpsised Marianne küpsistega :) ootan huviga kuidas homme maitseb :) Mul laps armastab piparmünti :)
VastaKustutaOhooo, kõlab hästi. Ma ise ka salaja piparmündi austaja:)
KustutaIssand jumal nii ei tohi :) täna tehin pealinna kooki ja lubasin,et see nädal enam ei mingit kooki ja nüüd leidsin selle,kohutav :D vist ikka peab poodi minema :)
VastaKustuta:) kui on koogi isu, siis tuleb teha;)
Kustutakas 400g toorjuustust piisab? mida juurde veel lisada? hapukoort,kohupiimapastat?
VastaKustutaKui kasutada vaid 400 g toorjuustu, siis tuleks ka teisi koguseid poole vähem lisada:) Toorjuustu hapukoore või kohupiimaga selles koogis hästi asendada ei saa, kuna see ei jää siis nii tahke!
KustutaHuvitav, kas kook peab vastu, kui see valmis teha ja sellega siis 1,5 tundi sõpradele külla sõita? Või hakkab kuskilt sulama? Kliima juba üsna sügisene ka.
VastaKustutaMa olen selle koogiga Pärnust-Tallinna sõitnud, nii et ajaliselt oli umbes sama aeg. Kook pidas ilusti vastu, lihtsalt peaks selle saabudes külma panema, sest külmkapikülmalt maitseb see maius kõige paremini:)
KustutaSuperlihtne kook! Tegin 18 cm vormi, teisendatud kogustena oli vaja 570 g toorjuustu, aga kuna pakk on 400 g, siis panin ülejäänud vanillikohupiimakreemi. Väga hästi püsis koos ja oli tugeva tekstuuriga (eks küpsisetükid seal sees ka toetavad tahkumist), seega suvel väga hea teha, ei hakka kuumaga kiiresti sulama :) Tegemisviis oli ka imekerge ja kiire! Aitäh taaskord, Ragne :D
VastaKustutaKniks:)
KustutaProovin ka seda:)
VastaKustutaKas 400g toorjuustu ja 400g kohupiima oli, siis okei? Keegi proovis kunagi.
Teevi (eelmine kommentaar) kasutas kohupiima, aga pisut teistes kogustes:)
KustutaTere ! Kuna teen sama koogi lasteaeda 16-le lapsele plus 4le kasvatajale kas siis sobiks kui teeksin koogi 26cm koogivormi:) ? Ja muidugi ka kogused mitmekordistan:)
VastaKustutaTegin täna homseks isadepäevaks - tõesti nii lihhtne ja kiire! Homme saab maitsta, aga vispli-lusikate-kausi limpsimiste järgi võib arvata, et tuleb väga maitsev! Kindlasti teen edaspidigi, hea külaliste jaoks kiirelt valmis visata :)
VastaKustutaSeda on rõõmustav kuulda. Tõepoolest on tegemist äärmiselt lihtsa ja maitsva koogiga, mis sobib hästi pidupäevaks:)
KustutaTere! Andke palun nõu, et kas on mõtet üldse üritama hakata. Kas seda kooki on võimalik ka ilma miksrita teha? Nt vispliga, mis kindlasti aeganõudvam, aga teoreetiliselt peaks vist ok olema? Tänan vastuse eest ette
VastaKustutaTere! Muidugi on võimalik teha ka ilma miksrita teha ning kasutades lihtsalt visplit või lusikat. Ajakulu nii suur ei ole, oluline on lihtsalt, et toorjuustukreem jääks ilusti ühtlane lõpptulemusena. Kindlasti soovitan kasutada toasooja toorjuustu, siis on valmistamine ladusam:)
KustutaTere, kas küpsetuspaberi peaks panema ainult vormi põhja või vormi sisse n-ö seintele ka ehk selliselt, et ka täidise osa ja vormi külgservi eraldab küpsetuspaber?
VastaKustutaTervitus,
KustutaPiisab täiesti, kui paned küpsetuspaberi vaid põhjale. Kui kasutad lahtikäivat koogivormi, siis saad ääre koogi serveerimisel lahti teha noaga!
Kas domino küpsised jätta koos kreemiga?
VastaKustutaJaa, kindlasti koos kreemiga. See annab koogile nii palju juurde, lisaks ei lähe küpsiste vahel olev kreem raisku:)
KustutaMis šokolaade sina näiteks kasutanud oled? Saan aru, et toorjuustuna pigem Farmi köögi toorjuustu?
VastaKustutaValge šokolaadina kasutan tihti schogettonit või Fazerit. Piimašokolaadina enamasti kasutusel Kalevi šokolaadid. Toorjuustuna kasutan viimased aastat Mascarpone või Philadelphia toorjuustu:)
KustutaOi, suur õnn, et selle retsepti leidsin. Kappi oli justseisma jäänud Domino küpsiseid mis kellelgi enam alla ei läinud (palavus äkki mõjutas :) ) ja pakk Selga kondenspiima küpsiseid. Põhja jaoks veel lisasin siis natuke kakaod, et oleks rohkem šokolaadiküpsise moodi :D Imelihtne ja suus sulav tort . Aitäh!
VastaKustutaSeda on küll tore lugeda:)
KustutaImeline kook, teen juba mitmendat :) lisasin seekord mesikäpa shokolaadi, et vahlisem jääks ja peotäie vaarikaid - super! Kõigi lemmik kook :)
VastaKustutaRõõm!
KustutaTere! Kas seda kooki võib ka sügavkülmutada?
VastaKustutaPõhimõtteliselt on võimalik seda kooki küll külmutada:)
KustutaTere, kas koogis võib ka kasutada ka piimameister otto toorjuustu
VastaKustutaVõib küll ka Otto toorjuustuga teha:)
KustutaMega hea, aga teate mina isegi piimashokolaadi asemel lisasin 70% shokolaadi, siis jäi maitse täpselt õigele joonele ja ei ole liiga magus vaid mõnusalt shokolaadine
VastaKustutaSeda on tore kuulda! Aitah kommentaari eest:)
KustutaTere, Ragne! Kas oskad öelda, millised oleksid kogused 17cm vormi jaoks?
VastaKustutaSellisel juhul soovitan kogused jagada 1,5ga!
KustutaMillist kohupiima kes kasutas? Need, kes siin seda kasutasid ja juttu tegid :)
VastaKustutaIkka toorjuustu. Mina Otto oma
VastaKustutaTere! Kas shokolaadina kasutate selles retseptis tavalist shokolaadi või küpsetusshokolaadi?
VastaKustutaOlen kasutanud täiesti tavalist šokolaadi:)
KustutaKasutan põhjaks digestive küpsised ja kreemi sisse olen katki teinud külmunuid vaarikaid.ja jääb väga hea 👍
VastaKustutaHea mõte:)
KustutaTere, kas koogile võiks lisada ka külmutatud vaarikaid? :)
VastaKustutaTervitus! Külmutatud vaarikaid ma pigem ei kasutaks, kuna nendest tuleb palju vedelikku, mistõttu ei pruugi kook soovitult taheneda. Värsked marjad (kui hooaeg lubab) on aga kindlasti oodatud:)
KustutaVabandust, kas selle kreemi hulka sobib ka väike pakk vahukoor, kas angub ilusti ilma zelatiini ta?
VastaKustutaMa teen seda kooki nii nagu retseptis kirjas. Vahukoort ei ole konkreetse retsepti puhul kasutanud. Alati võib proovida ja katsetada:)
KustutaHei. Kas ainult piimasokolaadiga ka sobib teha , nimelt on üks lemmik sokolaad kus on sees soolakaramelli tükid ja see olex ideaalne 🙂
VastaKustutaIkka saab:)
Kustuta