Ma
ei tee väga pikka juttu, kuna aeg on hiline ning enne homset hommikut
on vaja veel kuhjaga töid ära teha. Siiski üks kiire postitus, mis
kuulub sarja - mõnikord-võib-juhuslikest-komponentidest-valmistada
uskumatult-hea-toidu. See on vist üks kõige kiirem ja kõige kodusem roog
üldse, mis ma viimasel ajal valmistanud olen. Täielik mugavusroog, mis
maitseb üllatavalt hästi.
100 g toorjuustu (kasutasin murulauguga)
1 tuunikalakonserv vees (185g)
300 g kodujuustu
2 sl hakitud tilli
soola
3 muna
1 dl piima
200 g riivitud juustu
1 tuunikalakonserv vees (185g)
300 g kodujuustu
2 sl hakitud tilli
soola
3 muna
1 dl piima
200 g riivitud juustu
Määri kandiline
vorm (25x17cm) võiga. Määri röstsaiaviilud toorjuustuga ning lõika need
diagonaalselt pooleks. Kata röstsaiaviiludega vormi põhi. Sega kokku
tuunikalakonserv, kodujuust, hakitud till, maitsesta soolaga ning kata seguga
saiaviilud. Sega omavahel munad, piim ja juust ning vala vormi kõige peale.
Küpseta 170 kraadi juures 40 minutit ehk seni, kuni pealt kuldne.
Issand, kui hea see tundub. Paistab, et tuleb laktoosivabadusele väike paus teha :D
VastaKustutavahest ikka võib ju;)
KustutaVäga maitsev oli! Toorjuustu unustasin ära, aga sellegipoolest oli hea.
VastaKustutaKuna panin kohe ahjust tulnuna taldrikule, siis lagunes pudruks... ilmselt oleks pidanud veidi jahtuda laskma, sest järelejäänud täiesti jahtunud tükk hoidis ilusti vormi.
Meie perele maitses samuti! Ja kuumalt ta lagunes tõesti natukene, aga see ei häirinud. Arvan, et järgmine kord kasutan tuunikala tomatikastmes, tundub, et võiks sobida.
VastaKustutaAnnika
Ja õigus, pisut laguneb küll, kuid enamjaolt olen sööma asunud juba siis, kui saiavormi ahjuvormist lihtsasti kätte saab:)
VastaKustutaVäga maitsev ja lihtne teha!
VastaKustutajummel kui maitsev see rull on:) terve pere sõi ja mõmises mõnust. aitäh inspiratsiooni eest:)
VastaKustutakuna mul uus ahi, siis kasutan juhust ja küsin, et mis küpsetusreziimi Sa nende rullide voi ka üldse pärmi-lehttaigna puhul kasutad? Tänan:)
Annika
oi, vale retsepti alla sai nüüd see kommentaar..
VastaKustutaAnnika
Pisut vale alla läks jah, vastasin pirni-mandlirullide postituse all:)
KustutaTõeliselt hea leid!
VastaKustutaRõõm kuulda:)
KustutaOh, ma pole eriline vormide fänn, aga see vorm... mmmmmmmmmm... super hea. Viis pluss!
VastaKustutaMulle jällegi ei meeldinud see kombinatsioon ligunenud saiast ja kalast (viimase suhtes olen alati väga valiv).
VastaKustutaKui ligunenud see jäi? Vorm küpseb ju läbi, tekstuurilt justkui saiavorm:)
KustutaVäga hea oli. Minul ei lagunenud, sai ilusti taldrikule tõsta.
VastaKustutaServeerisin rukolaga, sobis sinna hästi kõrvale.
Seda on tore kuulda:)
VastaKustutaVäga hea retsept ka pärast väsitavat tööpäeva! Üle öö külmikus seistes võtab vorm konkreetse kuju ja kõik saab ilusti soovi korral sektorina/ruuduna kätte. Mehele soojendasin 5 min aururestil, aga ise sõin toasoojalt- meeldib maitsete üle mõtiskleda ja sel kombel tuleb kõik kuidagi hästi esile. Järgmine kord võib tilliga rohkem liialdada ja mõtlen, et mis oleks kui röstsaia asemel kasutaks riisi või tatart? ;) Olen üsna kindel, et seda vormirooga ma kordan, eriti nüüd kui olen lugenud oodi kodujuustu kasulikkusest :)
VastaKustutaSeda on rõõm kuulda! Loomulikult võib saia asemel kasutada ka miskit muud ning ma arvan, et riis ja tatar on heaks asenduseks. Tekstuur ja olemus on muidugi teine, aga maitse kindlasti ei kannata!
KustutaSuperhea tot.Tekitab sõltuvust.Üks uusi lemmikuid.
VastaKustutaTekitab jaaa :) Rõõm kuulda!
Kustuta