Selle aasta veebruarikuu lõpus käisime koostöös d-kokaraamatu ja Dansukkeriga lastekodus lastega süüa tegemas. Ideeks oli ühe õhtu jooksul koos lastega valmistada 2 toitu, millest üks toekam soolane ning teine pisut magusam roog. Ühesõnaga oli selline hästi tore kokkamisõhtu. Eriti rõõmustav oli muidugi vaadata, kuidas lapsed (eriti poisid) köögis käised üles käärisid ning õhinaga süüa aitasid valmistada.
Alljärgnevalt aga magustoit, mida siis lastega koos tegime. Üks äärmiselt lihtsalt valmiv pirni-mandlirull, millega sobiv maiustada koos kohviga või siis lihtsalt külma piimaga. Head!
500 g pärmi-lehttainast
150 g toorjuustu
50 g kaneelisuhkrut
50 g (demerera)suhkrut
2 pirni
peotäis mandlilaaste
150 g toorjuustu
50 g kaneelisuhkrut
50 g (demerera)suhkrut
2 pirni
peotäis mandlilaaste
Sega toorjuust
suhkrutega vahule ning määri tainale (vajadusel rulli tainas õhemaks). Koori
pirnid, lõika tükkideks. Aseta pirnitükid ja mandlilaastud tainale. Keera
tainas pikemast äärest rulli. Lõika viiludeks ning aseta rullid võiga määritud
ahjuvormi (jäta väikesed vahed sisse, vormi suurus 17x25cm). Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 25-30
minutit .
Küll see näeb maitsev välja! :)
VastaKustutaMa lööks ka hambad kohe ekraani! :D
VastaKustutaSee valmib nii kiirelt, et tänaseks reede õhtu maiustamiseks jõuab veel vabal tteha;)
Kustutajummel kui maitsev see rull on:) terve pere sõi ja mõmises mõnust. aitäh inspiratsiooni eest:)
VastaKustutakuna mul uus ahi, siis kasutan juhust ja küsin, et mis küpsetusreziimi Sa nende rullide voi ka üldse pärmi-lehttaigna puhul kasutad? Tänan:)
Annika
Rõõm kuulda:)
KustutaSelle küpsetise puhul oli kasutusel täiesti tavaline režiim, üldjuhul aga kasutan pärmi-lehttaina küpstiste puhul pöördõhuga režiimi:)