Seda on vist nüüd
kõik märganud, et õues valitseb suur suvekuumus. Inimesed otsivad varju ning
söömiseks miskit jahutavat. Tuleb tunnistada, et minu igapäevases menüüs on
jäätis hetkel aukohal. Seetõttu on ka see postitus pühendatud sellele heale
külmale maiusele. Jogurtijäätise valmistamisel võtke lapsed kindlasti abiks,
sest lõpptulemusena valmib miskit sellist, mille üle just pere väikestel eriti
hea meel on. Jogurtijäätis on üks jahutav lahja maius, mida saab lihtsalt süüa
ja nautida. Eriti hea just palava ilmaga. Lisandiks on sellel jogurtijäätisel
vaarikad, aga pistke sellesse täpselt seda, mille järgi parasjagu isu on või
mida marjapõõsad pakuvad.
Valmistamiseks on
vaja pulgajäätisevorme, mida on leida toidupoodide kodutarvete osakondadest.
Tallinlased leiavad erikujuga jäätisevorme ka näiteks suhkrukunstist või
Apelsinist (kui need muidugi palava ilmaga otsa pole saanud). Kui vorme ei ole,
siis valmistage need lihtsalt tavalistesse ühekordsetesse pisiketesse
joogitopsidesse, millele pistate sisse ühe puust jäätisepulga..... Retsept ilmus ka juulikuu Maret ajakirjas (2014).
ca 6-8
pulgajäätist
200 g Kreeka
jogurtit
75 g vaarikaid + lisaks 6-8 vaarikat
35 g mett
75 g vaarikaid + lisaks 6-8 vaarikat
35 g mett
Pane kõik
komponendid kaussi ning püreesta ühtlaseks. Vala segu jäätisevormi aukudesse,
pista igasse vormi veel üks terve vaarikas ning aseta peale jäätisevormi kaas.
Lase külmas taheneda ca 4-6 tundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar