See on pitsaretspt, millel põhjaks lillkapsas. Paljudele kindlasti juba teada ja proovitud pitsa, aga siiski nii hea, et väärib kindlasti jagamist ka minu blogis. Lillkapsaga on mul üldse väga head suhted. Mulle meeldib see aurutatult või siis võis kergelt praetult. Nii maitsev on keeta terve lillkapsapea vees kergelt pehmeks, valada see üle maitsevõiga ning siis seda veidi ahjus pruunistada. Mulle meeldib lillkapsas püreesupis ning ahjuvormis. Üks mu lemmikuid toite on lillkapsagratään, milles kergelt aurutatud lillkapsas on ahjuvormi pistetud ning siis ürtide, saia ja parmesaniga üle raputatud. Ka pitsapõhjana on lillkapsas imehea, tekitades pisikest hasarti meisterdada aina uusi pitsasid erinevate katetega.
Söö koheselt, kuigi tegelikult on see ka jahtunult väga-väga mõnus.
Põhi:
300 g riivitud lillkapsaõisikuid
1 muna
25 g juustu
soola, pipart
1 muna
25 g juustu
soola, pipart
Kate (võid vabalt peale panna seda, mis meeldib):
2 sl tomatipastat
soola, pipart
0,5 marineeritud kurki
125 g broilerihakkliha (rinnafileest)
värsket tüümiani
suur peotäis juustu
1 sl murendatud sinihallitusjuustu
2 sl tomatipastat
soola, pipart
0,5 marineeritud kurki
125 g broilerihakkliha (rinnafileest)
värsket tüümiani
suur peotäis juustu
1 sl murendatud sinihallitusjuustu
Põhja valmistamiseks laota riivitud lillkapsas ahjuplaadile
ning küpseta 175 kraadi juures 12 minutit. Seejärel pane lillkapsasegu marlisse
või sõelale ning pressi üleliigne vedelik korralikult välja. Seejärel sega
juurde ülejäänud põhja jaoks vajalikud ained, maitsesta. Laota saadud tainas
küpsetuspaberile jättes põhja sellise paksusega, nagu meeldib. Eelküpseta põhja
175 kraadi juures 12 minutit.
Prae pannil broilerihakklihasegu kuni roosaka värvuse
kadumiseni, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Määri küpsetatud
lillkapsapõhjale tomatipasta, raputa peale soola ja pipart. Seejärel aseta
peale marineeritud kurgi tükid ning hakklihasegu. Kõige lõpuks aseta pitsale värsket tüümiani ning kata juustudega.
Küpseta 175 kraadi juures 8 min või seni, kuni juust on ilusti sulanud.
Super retsept, mida saab enda maitse järgi kohandada! :)
VastaKustutaLillkapsapõhjaga pitsa on ka mulle üks tore leid. Kui lillkapsas meeldib, siis ei saa ka selle retseptiga mööda panna;)
KustutaKas 300 g lillkapsast piisab suure plaaditäie pitsa jaoks, kui õhukest põhja tahta? :)
VastaKustutaPigem mitte, sest ka sellest kogusest tuleb üsna õhuke põhi. Topelt kogusest peaks piisama:)
KustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
KustutaKas põhjale peab juustu lisama?
VastaKustutaMina lisan, kuna siis on kindlam, et lillkapsapõhi paremini koos püsiks:)
KustutaVõib aga ka ilma juustuta teha!
Tänan, katsetan ;)!
KustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
KustutaPanin ikka juustu ka... väga väga hea retsept!
KustutaTegin ka topeltportsu suure kandilise plaadiga. Väga maitsev. Äitäh retsepti eest :)
VastaKustutaSee on tore:) Minul oli see paar päeva tagasi menüüs!
KustutaTegin ka topeltkoguse, sh 2 muna ja lisasin veel pooliku karbi juustu-küüslaaegu määret ka. Midagi nõrutada küll ei andnud. Supermaitsev pizza tuli! Katteks paprika, punane sibul, tükeldatud suitsuvorsti ja juustuvorsti ning pizzamaitseainet.
VastaKustutaJa isegi, kui ei meeldi, petab see inimesed ikka ära ning söövad ja kiidavad! ;)
VastaKustutaSuper hea! Tegin topelt koguse perele. Lisasin taignale veel mustaakpähklit juurde:P Aiäth retsepti eest!
VastaKustuta:)
KustutaMuskaatpähkel on hea mõte!!!
Kas lillkapsast võiks eelnevalt hoopis aurutada?
VastaKustutaJaaa, võib ka nii!
Kustuta