26. juuni 2015

Taljesõbralikum koorene kodujuustu-ürdipasta

Selle roa valmistamine võtab aega  vaid 10 minutit, kuid tulemuseks on äärmiselt mõnus ja lihtne pastaroog. Tänu kodujuustule on see hea ja taljesõbralikum variant kooresele pastale. Kui traditsiooniliselt lisatakse koorese pasta valmistamisel sellele 35%-list rõõska koort, siis siinses retseptis on kasutatud sama konsistentsi saavutamiseks püreestatud kodujuustu. Tomib hästi ning maitseb hea!


kahele

150 g tagliatelle pastat
soola
150 g kodujuustu
suur-suur peotäis meelepärast maitserohelist
(murulauku, basiilikut, tüümiani, pune vms)
oliiviõli, parmesani (serveerimiseks)

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Seejärel nõruta pasta lohakalt. Püreesta ühtlaseks massiks kodujuust ja maitseroheline ning sega segu pastaga. Maitsesta soolaga ning serveeri parmesanilaastude ja sortsu oliivõliga.

2 kommentaari: