Seesugust
pirukast valmistan ma üldiselt siis, kui kiiresti-kiiresti vaja miskit
magusat meisterdada. Seda kas siis ootamatute külaliste saabumisel või
õhtuse kohvi kõrvale. Ega see miski uudne idee ei ole, aga igakord seda
küpsetist tehes luban endale, et kohe varsti teen seda jälle. Seesugune
küpsetis maitseb kuidagi nii lihtsalt, lisaks ei nõua rohkelt aega ning
on üleüldse kõigi lemmik:)
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 25.11.2015
500 g pärmi-lehttainast
100 g valget šokolaadi
100 g toasooja sulatatud juustu
3 sl kamajahu
1 dl rõõska koort (35%)
õunamoosi või mõnda muud meelepärast moosi
100 g valget šokolaadi
100 g toasooja sulatatud juustu
3 sl kamajahu
1 dl rõõska koort (35%)
õunamoosi või mõnda muud meelepärast moosi
Pane ahjuplaadile 2
väiksemat pirukapõhja (mõlemad suurusega ca 20cmx13cm). Küpseta pöördõhuga
režiimil 190 kraadi juures 15-20 minutit. Seejärel lase põhjadel pisut jahtuda
ning seejärel „koori maha” pirukate pealmine õhuke tainaleht – need tee käte
vahel puruks.
Täidise valmistamiseks
sulata šokolaad vesivannil ning lisa see siis segades sulatatud juustule. Lisa
ka kamajahu. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega šokolaadisegusse. Määri
põhjadele paar lusikatäit moosi ning seejärel kata pirukas šokolaadiseguga.
Raputa peal eelnevalt peenestatud koogipuru ning hoia serveerimiseni jahedas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar