25. veebruar 2016

Gluteenivaba suvikõrvitsapasta

Ma ei oskagi kirjeldada, kui suur suvikõrvitsapasta austaja ma olen. Ütleme nii, et kui kogu perele see meeldiks, siis kolm-neli korda nädalas oleks see toit kohe kindlasti menüüs. Siiski on see roog pigem naistele meeltmööda... Suvel pakuti imehead suvikõrvitsapastat ühe Pärnu toidukoha suvemenüüs, mida ma lausa jumaldasin. Talvisel ajal peab aga ise taolise roa kiiresti valmis tegema:)


Alljärgnevalt üks väga-väga lihtne retsept, mis valmib vist umbes 15 minutiga. Suurimaks vaevaks on suvikõrvitsast ribade tõmbamine. Siinkohal on hädavajalikuks abimeheks köögiviljalõikur, mille leiab paari euro eest köögitarvete poodidest! Retsept ilmus ka Naistelehes 10.02.2016.


22. veebruar 2016

Imemaitsev šokolaadibrownie

Vahest on hea end tükikese tummise šokolaadikoogiga premeerida. Seesama brownie retsept on üks hea eeskuju tõeliselt šokolaadisest, tummisest ja parajalt niisketäidisega šokolaadiahvatlusest. Ja üllatus-üllatus - see retsept valmib nii lihtsalt, et sobib valmistamiseks ka siis, kui ootamatult magusaisu peale tuleb. Kui sul sügavkülmas leidub veel pisut jäätist, siis oleks eriti hea, sest külma vanillijäätisega on tükike seda šokolaadikooki parim. Kui jäätist aga ei leidu, siis valmista endale üks tassike head kanget kohvi:)

Retsepti ilmus ka ajakirjas Naisteleht (10.02)


18. veebruar 2016

Gluteenivaba lillkapsarisoto

No nii, kui sulle meeldib lillkapsas, siis ära kindlasti seda postitust vahele jäta. See toit meeldib eelkõige lillkapsa sõpradele ning kõigi eelduste kohaselt kahjuks või õnneks ei hakkagi meeldima neile, kellele see köögivili meeltmööda ei ole.

Tegelikult on tegemist lihtsa lillkapsaroaga, mis on lisaboonusena veel taljesõbralik. Niisiis on traditsioonilise riisi asemel siin peaosas vaid peeneks mikserdatud lillkapsas, mis toimib hästi riisi asemel. Mõni aeg tagasi lõi paljudes kodudes laineid lillkapsariis, minu kodus ka. Sellest, lihtsasti valmivad riisist, valmibki nüüd maitserikas risoto! 
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (03.02).


16. veebruar 2016

Mahlane hakklihapirukas. Videoretseptina!

Kodus pirukat küpsetada on nii mõnus, kuigi seda ei juhtu minu puhul viimasel ajal just väga tihti. Siiski-siiski, kui ma juba piruka küpsetamislainele satun, siis need lõhnad, mis kodus ringi rändavad on suurepärased. Enamjaolt saab kodune pirukas otsa nii kiiresti, et korralikult jahtudagi ei jõua. Selle pirukaga on tavaliselt samamoodi, sest see täidiserohke küpsetis kuidagi sunnib ühe tüki järel teist haarama. Täisterajahu teeb selle pirukaga samuti imesid, muutes lõpptulemuse oluliselt paremaks ning maitserikkamaks. Soovitan! Selle piruka täidises on peaosas hakkliha, juust ja sulatatud juust - täpselt sellised komponendid, mis alati sobivad kokku:)


Sellele retseptile tegime Rannamõisaga ka lühikese retseptivideo. Kuigi selle küpsetamine on lihtsamast-lihtsam, siis õpetus võib tunduda pisut arusaamatu. Seetõttu on mugav retseptivideot piiluda: 



13. veebruar 2016

Krõbedad kanapalad

Paar korda nädalas püüame lapsega teha ühiseid kokkamisõhtuid. Mõtleme miskit lihtsat ja põnevat välja ning siis hakkamegi meisterdama. See on üks sellistest toitudest, mida me tihti just lapsega koos valmistame. Ja olgem ausad, tegelikult on lõpptulemus ju väga maitsev. Nende kanakrõbedike puhul on tegemist oluliselt tervislikuma variandiga, kui seesama klassikaliselt valmib variant, mis valmib rohkes õlis. Need krõbedad kanapalad küpsevad valmis ahjus ning lõpptulemus on ülimalt mõnus.(See retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 03.02.2016)


7. veebruar 2016

Jäätisetainast vastlamuffinid

Vastlapäev on kohe-kohe käes ning seetõttu on ka see postitus pisut sellele päevale pühendatud. Õigemini jagan ma üht ülimalt lahedat muffiniretsepti, mis pisut kostümeerituna ka vastlakuklite asemele hästi sobitub. Tegemist on väga-väga lihtsa retseptiga, mille põhikomponendiks on jäätis. Õigemini on tegemist jäätisetainaga, mis erinevatel välismaa toidulehtedel juba ammu rohkelt laineid lööb. Pole ka ime, sest tainas saab valmis lihtsalt ning maitse on samuti suurepärane - õhuline, veidi täidlane, pole liialt magus ega ka maitsetu. Sellised kuklikesed sobivad hästi täitmiseks või katmiseks vahukoore, kohupiimakreemi, vanillipudingu, toorjuustukreemi või oma lemmikmoosiga. Niisiis, alustagem taina valmistamisega ning juba mõne aja pärast märkate endalegi ootamatult, et ühed pontsakad muffinihakatised on valmis! (Retsept ilmus ka Naistelehes 3.02)



5. veebruar 2016

Karamellvormikesed

Selle maiuse pealkiri ja retsept ei tule minu retseptivaramust. Nimelt sattus eelmise aasta lõpul minu kätte üks tohutult suur kogumik igasugu köögi- ja majandusajakirjadega. Sealt leiab rohkelt põnevaid artikleid ja teemasid, mis mahuvad ajavahemikku 1937-1941. Muuhulgas olin ma muidugi eriti õnnelik sealsete köögikülgede üle. Niisiis olen ma leidnud sealt mitmeid põnevaid retsepte ning neid jagan ma ka ajakirjas Naisteleht (otsige rubriiki Retroretsept).


Seesama retseptileid on näpatud 1939 aasta veebruarikuu naiste ja kodude kuukirjast Maret. Retsepti mugandasin pisut käepärasemaks, kuid tegemist on ühe ülimalt lihtsa ja maitsva magustoiduga, mis sarnaneb maitselt karamellkissellile. See on mahe karamellikreem, mis samal ajal aga ka täidlane ja õhuline. 


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails