Kookide
valmistamisest/küpsetamisest ei saa mul vist kunagi isu täis. Mulle
lihtsalt meeldib katsetada ja proovida ning seejärel ootusärevalt
magusat lõpptulemust oodata. Seetõttu jagan siin blogis taas ühte
koogiretsepti, mis jääb lõpptulemusena meeldivalt mure. Täpselt nii mure
ja purune, et see tekitab pisut sõltuvustki. Selline tekstuur on
saavutatud tänu retseptis kasutatud täisteranisujahule ning kindlasti
ära kasuta selle asemel tavalist nisujahu. Täidisena annab selles
küpsetises aga siduvust tainasse segatud hapukoor, muna ja pirnitükid.
Viimast võid lisada tegelikult isegi helde käega rohkem, sest kes
kurdaks ikka selle üle, et koogis on liialt palju mahlaseid ja magusaid
pirnitükke?!?!
Niisiis on tegemist taas hästi lihtsalt valmiva koduse purukoogiga, mille vahel laiutab mõnus kaneeli-pirnimaiguline täidis. Nagu paljude kookide puhul, siis see küpsetis on taas kõige parem jahtunult ning kui jaksad oodata järgmise päevani, siis on maitsed veelgi ühtlustunud ja kook oma parimas vormis valmis söömiseks. Kui aga kannatust ei ole, siis valmista endale tassike teed (või kohvi või otsi külmkapist välja piimakann) ning alusta ühe koogiviiluga maiustamist.
Ahjaa, suured tänud kõikidele, kes jagasid oma lemmikumaid hoidiseid siin blogis hoidisteraamatu postituses. Kuulutasin välja võitja ka nimetatud postituse all. Nii, et Emilia Elizabeth Chochia - palun saada mulle oma kontaktid ragne_m@hotmail.com või ragnem@gmail.com ;)
6 dl täisteranisujahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 tl kaneeli
100 g hapukoort
1 muna
450 g küpseid pirne, (tükeldatuna, ära koori, pirne võid ka pisut rohkem lisada)
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 tl kaneeli
100 g hapukoort
1 muna
450 g küpseid pirne, (tükeldatuna, ära koori, pirne võid ka pisut rohkem lisada)
Sega retsepti 3 esimest
komponenti omavahel. Lisa või ning sõtku kätega purutaoliseks massiks. Jaga
segu kolmeks. Esimene osa laota küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi
(Ø24cm). Teisele osale lisa
segades juurde kaneel, hapukoor, muna ja pirnitükid ning laota seejärel vormi.
Raputa peale ülejäänud koogipuru. Küpseta 175 kraadi juures 30-40 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar