Ma olen juba rohkelt bloginud kahe komponendi kotlettidest ning tekib juba küsimus, et kaua võib?! Aga ma lihtsalt ei suuda, sest linnulihast ja köögiviljadest valmistatud kotletid maitsevad nii-nii hästi ... tekitavad lausa sõltuvust! Ma tihtipeale asendan ühe küpsetatud kotleti leivaga ning kuhjan selle peale siis rohkelt ürte, avokaado- ja munaviile või muud meelepärast - ühesõnaga tekitan sellise maitsva võileiva endale, kus nö leivaviiluks on seesama köögiviljakotlet. Seesama retsept ei nõua sidumiseks muna ega riivsaia, sest linnuhakkliha haakuv tekstuur lubab kõik need komponendid välja jätta. Niisiis on siin retseptis esindatud vaid kanahakkliha, peet ja maitseks pisut soola. Muud polegi vaja ning tänu sellele ongi maitse nii hea.
Kui sind huvitavad teisedki siin blogis olevad paleo kotletid, siis soovitan piiluda:
- Ühed väga lihtsad porgandikotletid
- Lihtsad suvikõrvitsakotletid
- Kodune pikkpoiss kapsaga (pole küll kotlet, aga selle sugulane:))
450 g kanahakkliha
200 g toorest peeti, jämedalt riivituna
soola
200 g toorest peeti, jämedalt riivituna
soola
Sega kokku hakkliha ja riivitud peet. Maitsesta soolaga.
Seejärel vormi kotletitainast 12 kotletti ning prae need pannil õlis mõlemalt
poolt küpseks. Ongi valmis:)
Ragne, aitäh mõnusa retsepti eest - tegin neid täna õhtusöögiks ja rõõmuga sõid ka lapsed!
VastaKustutaRõõm:)
KustutaPikkpoisile on saanud ka kogemata suvikõrvitsakotlettide link :)
VastaKustutaTänud tähelepaneku eest:) Nüüd on pikkpoiss ka õigesti lingitud!
KustutaImemaitsvad :)
VastaKustutaKas sobib ka loomahakklihaga teha?
VastaKustutaPigem mitte, sest loomahakkliha ei ole sellise tekstuuriga, et jääks nii lhtsasti kokku. Loomahakklihaga soovitn kasutada muna, mis kotletitainast seob:)
Kustutamina tegin küll loomahakklihaga ja väga maitsvad said! Lisasin tüümiani
VastaKustuta