Mulle tundub, et maasikad teevad hetkel oma tõelist
tähelendu. Hommikused turujärjekorrad looklevad just maasikalettide ääres ning
kõik ostlejad on justkui kerget elevust täis. Ka igasugused maasikakoogid,
küpsetised ja muud maasikatoidud tunduvad olema hetkel need kõige
populaarsemad. Minul on nüüd igastahes sügavkülmas poolteist (suurt)
sahtlit maasikatoormoosidega hõivatud ning pole kahtlustki, et juba
detsembrikuus mõtlen, et oleks pidanud ikka rohkem tegema. Siiski nõuavad oma
olulist kohta sügavkülmas veel mustikad ja veel mitmed sügavkülmahoidised, nii
et hetkel pean selle kogusega leppima.
Pärnus on hetkel soe ning seetõttu on raskustunnet tekitavad
road välistatud. Salatid on aga ideaalne variant. Kui salat, siis ikka
maasikatega - millal siis veel seda hooaega ära kasutada?!?! Loomulikult läheb
ühte korralikku maasikasalatisse ka pisut sinihallitusjuustu ja suitsukana.
Rohkem polegi nagu miskit vaja, sest see kooslus toimib juba omavahel imehästi.
Proovige kindlasti! See salat valmib ca 10 minutiga ning on lisaks veel
gluteenivaba!
kolmele-neljale
paar peotäit meelepäraseid rohelisi salatilehti
250 g magusaid maasikaid, viilutatuna
50 g murendatud sinihallitusjuustu
150 g suitsukanaliha, tükeldatuna
musta pipart
Kaste:
1 sl palsamiäädikat
1 tl mahedat sinepit
0,5-1 tl vedelat mett
Haki vajadusel salatilehed väiksemaid. Laota kõik komponendid taldrikule,
kergelt käega salatit segamini ajades. Raputa peale musta pipart. Sega kastmeained
omavahel ning nirista salatile. Serveeri koheselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar