Minu viimasest retseptipostitusest on nüüd pisut aega
möödas. Söögitegemist ma maha ei ole jätnud, lihtsalt on vahepeal meie pere
suurenenud ühe armsa pisipreili võrra. Sellest on ka tingitud see lühikene vaikus siinses blogis,
kuna uus ilmakodanik röövib meeldivalt kogu tähelepanu. Kööki satun tihti, kuid
arvuti taha ei kutsu miski jõud, loomulikult on see tingitud ka nendest
suurepärastest ilmadest, mida praegu ilmataat pakub. Pärnus tuleb see suvehõng
kuidagi eriti esile: Jaansoni rada on täis puhkajaid ning ka linnatänavad on
mõnusat siginat-saginat täis. Peab nautima neid väheseid ilusaid ilmasid, mis
suvi meile pakub! Ka meie pere menüü on sellistest ilusatest ilmadest tingituna
kohe kergem ja lihtsam. Üks kohustuslikke toite suvisel ajal on loomulikult
klassikaline külmsupp okroška. Mulle meeldib okroškat teha, kuna enamasti
valmib see just nendest komponentidest, mis külmkapis parasjagu ärakasutamist
vajavad. Kui Sul on kapis järelejäänud pisut grill-liha või keedetud kartuleid
või juustu või veel miskit taolist, siis kõiki neid saab ühes mõnusas külmsupis
ära kasutada. Ühesõnaga on tegemist meeldiva külmkapitühjendamisroaga! Kui
maakodus oleme, siis teeme seesugust suppi ikka ohtralt suure kausi sisse, nii
on hea askelduste kõrvalt kiiresti nälga kustutada ning hea ka järgmisel päeval
end sellega premeerida. Mulle meeldibki tegelikult seesugune supp pisut
seisnuna, et maitseks ühtlustuksid ja täiustuksid. Koheselt süües, mõjub
külmsupp mulle pisut toorena, seetõttu soovitan selle toidu juba hommikul
valmis segada, siis on lõunasel ajal juba hea valmis toitu süüa!
100 g värsket kurki
2 hapukurki
4 keedetud kartulit
4 redist
4 keedetud muna
2 sl värsket tilli
50 g (suitsu)juustu
50 g tuunikalakonservi
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
soola, pipart, suhkrut
1 l hapupiima või keefiri
2 hapukurki
4 keedetud kartulit
4 redist
4 keedetud muna
2 sl värsket tilli
50 g (suitsu)juustu
50 g tuunikalakonservi
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
soola, pipart, suhkrut
1 l hapupiima või keefiri
Haki retsepti 6 esimest komponenti väikesteks tükkideks,
pane kaussi. Lisa segades riivitud
juust, tuunikala, oliiviõli ja palsamiäädikas. Maitsesta segu soola, pipra ja
suhkruga. Vala juurde külm hapupiim ning serveeri koheselt või lase võimalusel supil enne söömist pisut maitsestuda!