Rahvusvahelise pudrupäeva tähistamiseks toimus Eestis teist korda konkurss, mille tulemusel selgitati 10. oktoobril välja Eesti Parim Pudrumeister 2016. Mina olin selle võistluse žüriis ning sain maitsta täpselt 9 erinevat (hommiku)putru, mis ausalt öeldes peaaegu et kõik olid oma iseloomu ja näoga. Žüriiliikmena oli mul ääretult heameel, et lõpptulemusena sai esikoha ka minu isiklik lemmik - täistera kaerahelbepuder peekoni ja parmesaniga, mille autoriks oli Kristiina Stõkova. See puder oli tõepoolest imehea ning minu maitsemeeled tunnistasid selle kohe lemmikuks - mõnusalt kreemjas, parajalt juustune, milles peekoniga ei koonerdatud. Ma olen ka ise üldjuhul pigem soolase pudru austaja ning tihtipeale rändabki kaussi just seesugune puder. (...selle postituse all ka mõned pildid lõppvõistluselt, mis toimus restoranis Farm).
Miskipärast peale võistlust tekkis aga mul koheselt isu mõne hea soolase pudru järele ning järgmiste hommikute hommikusöögid olidki juba teada. Eile tegin aga Lapimaa ja kalamarjaga kaerahelbeputru. Lapimaa juust on üldse üks hea asi, mis praetult nii mõnusa tekstuuri omandab. Sobib lisaks pudrulisandina ka igasugustesse tatra- ja riisiroogadesse, burgeri vahele, munaroogadele või klassikaliselt maiustamiseks mõne hea moosdiga. Ja siis veel leidub siin kalamarja, mis täiustab lihtsalt kõiki maitseid ja annab meeeldivalt soolakust. Ühesõnaga üks meeldiv maitsekooslus. Retseptikoguseid konkreetselt ei olegi, keetke lihtsalt valmis oma kaerahelbepuder ning seejärel kostitage seda retseptis antud lisanditega.
(täistera)kaerahelbeid
vett
soola, mett
Lisandid:
toorjuustu
riivitud juustu
Lapimaa juustu (Farmi)
kalamarja
oliiviõli
vett
soola, mett
Lisandid:
toorjuustu
riivitud juustu
Lapimaa juustu (Farmi)
kalamarja
oliiviõli
Keeda kaerahelbed vee ja maitseainetega pudruks. Seejärel
jaga see kaussidesse ning sega igasse kaussi 1 sl toorjuustu ning 1-2 tl
riivitud juustu. Lõika Lapimaa juustust meelepärased tükid ning prae kergelt
õliga piserdatud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Laota praejuust
pudrukaussi, laota peale pisut kalamarja ning piserda üle oliiviõliga.
...ja mõned pildid eelnevalt mainitud Pudrumeister2016 võistluselt (fotod: Okeiko):
Selline nägi välja võidupuder! |
Eelmise aasta võitja Helena (vasakul) ning pudrumeister2016 Kristiina (paremal). |
Žürii võitjaga |
Võiduretsept: http://nami-nami.ee/retsept/20447/peekoni-juustupuder
Nii tore oli Sinuga kohtuda! :)
VastaKustutaSamad sõnad:) ... Ja kui Pärnu satud siis anna teada, eks:) ...kolame kõik olemasolevad taaskasutuspoed läbi ja kuhjame koju veel rohken pildistamisrekvisiite!!!
Kustuta