Käes on see aeg, kui salamisi ootad, et hommikul kardinat
akna eest ära lükates vaatab vastu säravvalge lumevaip ... või siis vähemalt
õrn lumesadu, mis kergelt maad kattaks, et tekitaks veidikenegi jõulutunnet. On
detsembrikuu ning iga lumehelves on hetkel oodatud. Kui lumega aga ei vea,
siis saab muidugi jõulutunnet tekitada piparkoogilõhnadega, glögi
vaalmistamisega ja jõuluehetega Tegelikult ka selle roaga vist enam
talvisemaks minna ei saa, sest oma tummisuse ja kerge vürtsikuse tõttu sobib
see ideaalselt kategooriasse "Kerged ja lihtsad toidud
talvisel/jõulusel ajal". See roog on ideaalne kaaslane siis, kui
pakane on juba nina ning jalgu näpistanud. Valmista see toit juba varasemalt
valmis, sest siis õues olles tead, et potike üht soojendavat hautist on toas
ootamas;)
Tegin selle retsepti koostöös Rannarootsiga ning valmistasin
selle roa uue toorjuustu-muraka toorvorstidega, mis nagu nimigi ütleb koosneb
lisaks lihale veel toorjuustust ja murakatest. Minu arvates sobisid need
toorvorstid oma olemuselt sellesse talvisesse hautisesse veel eriti hästi. See
roog on pisut vürtsikas, kuid kes selliseid teravaid elamusi nii väga ei
armasta, siis võib cayenne pipra retseptist välja jätta, kuid samuti
võib toimida täpselt vastupidi!
Mitmele: neljale-viiele
1 pk/450g (Rannarootsi toorjuustu-muraka) toorvorste
1 sibul
2 porgandit
2 varsselleri vart
125 g minimaisi
1 tl cayenne pipart
peotäis värsket oreganot, hakituna
1 purk purustatud tomateid
2 dl köögiviljapuljongit
2 purki valgeid ube*
peotäis riivitud parmesani
soola, pipart
1 sibul
2 porgandit
2 varsselleri vart
125 g minimaisi
1 tl cayenne pipart
peotäis värsket oreganot, hakituna
1 purk purustatud tomateid
2 dl köögiviljapuljongit
2 purki valgeid ube*
peotäis riivitud parmesani
soola, pipart
Lõika toorvorstid
väiksemateks juppideks, haki sibul ning viiluta porgandid, varsselleri
varred ja minimaisid. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ning pruunista
toorvorstid kergelt jumekaks. Poole pealt lisa sibul. Kui sibul on klaasjas,
siis lisa porgandi- , varsselleri- ja maisiviilud. Sega juurde cayenne pipar. Kuumuta kiirelt läbi ning
lisa oregano, purustatud tomatid, puljong ja oad. Vajadusel maitsesta. Sega
läbi ning hauta madalal kuumusel pool tunnikest või seni, kuni köögiviljad on
pehmed. Vahetult enne serveerimist sega hautisesse juust.
*Loputa oad korralikult enne hautisesse lisamist voolava vee
all läbi!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar