Auhind loositud! Praeguste ilmadega on täiesti kohane tutvustada teile üht uut kokaraamatut - grillaabitsat, mis peidab endas hulgaliselt retsepte, nippe ja soovitusi. Igaühele kulub ju enne grillhooaja algust ära üks tore grillraamat, et omada uusi ideid ja mõtteid. Minu arvates on selle raamatu lõpptulemus väga äge ning mitu sügiskuud, mil ma selle raamatu tegemisega seotud olin, läinud täielikult asja ette. Sellesse raamatusse panustasin ma toidufotode ja -stilistikaga. Grillaabitsa autoriteks on aga Silja ja Arvi Pitelkov, kes on grillimisega kohe kindlasti väga kodus! Arvi on olnud juba 18 aastat grilli- ja barbeque-võistkonna Türi Pritsumehed kapten ja selle meeskonnaga on tuldud mitu korda lihaküpsetamise Eesti meistriteks ning samuti saadud märkimisväärseid kohti väljaspool Eestit toimuvatel grillvõistlustel. (NB! Uuri raamatuloosi kohta selle postituse eelviimasest lõigust).
Kuna olen suur lihasõber, siis seda raamatut oli lausa rõõm pildistada. Eriti veel ajal, kui sügis on juba saabunud ning suvine grillhooaeg kahjuks möödas, Siis oligi hea suviseid maitseid taas meenutada ning hetkeks mõnusasse grillhooaega tagasi rännata! Selle raamatu tarbimiseks ei pea sa olema proff, sest see kokaraamat on mõeldud kõigile. Sobivaid retsepte leiavad siit nii algajad kui ka edasijõudnud. Ja loomulikult leiavad endale miskit meelepärast ka magusasõbrad. sest raamatu lõpuosas on magusanurk igasugu grillitud magustoitudega, On ka kastmete, salatite ja teiste lisandite retsepte. Grillile rändavad nii lammas, mereannid, part,sea-, veise- ja kanaliha - nende parimad tükid ning kohati alahinnatud subproduktid. Grillaabitsas saab teada, kuidas valmistada toite grillil ja barbequie-ahjus, milline on sobiv küttematerjal ning kuidas söegrillil sütt lihtsa vaevaga süüdata. Samuti räägivad autorid barbeque- ja grillimisvarustusest, annavad soovitusi grillimiseks, jagavad nippe toiduainete küpsemisaja kohta, marinaadide valmistamise ning liha küpsemise kohta grillil! Ühesõnaga lisaks retseptidele leidub grillaabitsas ka hulgaliselt teadmisi.
See raamat on maikuus müügil vaid Selveri kauplustes üle Eesti ning alates juunikuust ka kõikides raamatupoodides. Seega, kui soovite seda raamatut kohe osta, siis otsige üles endale lähim Selver:)
Selleks, et pisut isu tekitada, jagan raamatust ka üht väga mõnusat retsepti. Nende toitude pildistamise ajal kujunes minul välja ikka päris suur hulk lemmikuid ning üsna õige oleks üht lemmikut kajastada ka siin.
Triibuliha mee ja sinepiga
neljale
Sobib valmistamiseks: gaasigrillil, söegrillil, ühekordsel grillil, lõkkel
4 suuremat värsket peekoniviilu (umbes 100g tükid)
õli, soola, pipart
2 sl Dijoni sinepit
3 sl vedelat mett
Määri peekoniviiludele õli ning jahvata peale soola ja pipart. Tõsta viilud kuumale grillile ja küpseta mõlemalt poolt 5-7 minutit. Aseta liha fooliumile, pintselda sinepi ja meega ning lase 5 minutit maitsestuda.
LOOSIMINE! Loomulikult toimub ka sellesama raamatu loos.
Anna palun selle postituse all kommentaariga märku, mida Sulle grillida meeldib ning täpselt neljapäeval 17.05.2018 loosin välja ühe võitja. kes
saab endale sellesama grillimisraamatu! Võitja teen teatavaks sellesama postituse all!
Grillaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed (2018)
Tekst ja retseptid: Silja ja Arvi Pitelkov
Fotod ja stilistika: Ragne Värk
Toimatanud: Tiina Lebane
Kujundanud: Aila Utsu-Püttsepp
Projekijuht: Lia Virkus
Kirjastus: Rahva Raamat AS