Muretainast kattega profitroolide armastus sai alguse minul Tallinnas asuvast Ristikheina kohvikust. Seal müüakse juba tubli mitu aastat sedasorti profitroole, mille seest leiad ohtralt täidist. Need on justkui pisikesed magusad koogipommid, mis maitsevad imeliselt! Soovitan proovida!
Kes kohvikusse aga ei jõua, võib neid ise kodus teha. Tundub, et need küpsetised on hetkel väga popid. Kui olete keedutaina valmistamisega kodus, siis ega nendegi maiuste valmistamine keeruline ei ole. Vaja vaid valmis meisterdada veel muretainas, mis enne küpsemist keedutainakuhjakestele katteks pannakse. Keedutainast valmistan alati ühe ja sama retsepti järgi ning selle võite leida siit blogist ka kohupiimaekleeride juurest ja siis veel ühe pisut uhkema küpsetise postitusest. Selleks, et asi ikka selge oleks, siis loomulikult on kogu retsept ka allolevalt väljatoodud. Lisaboonusena ka mõned samm-sammult pildid selgituseks.
Täidiseks meisterdasin hetkel lihtsa täidise kohupiimast, toorjuustust ja vahukoorest. Muidugi võib valmistada täidiseks alati imelist keedukreemi või siis veel midagi kolmandat. Kaunistusteks pane seda, mida ise soovid, mina lisasin kõigele krooniks ühe makroonipooliku ja melissilehe!
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled!
3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 toasooja muna
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 toasooja muna
Kate:
50 g pehmet võid
60 g jahu
60 g suhkrut
50 g pehmet võid
60 g jahu
60 g suhkrut
Täidis:
2 dl vahukoort
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu
300 g kohupiimapastat vanilliga
1 tl vanillisuhkrut
2-3 sl tuhksuhkrut
300 g kohupiimapastat vanilliga
1 tl vanillisuhkrut
2-3 sl tuhksuhkrut
Toorjuustutups:
150 g toorjuustu
tuhksuhkrut
150 g toorjuustu
tuhksuhkrut
Esmalt valmista kate: sega või lahti, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks tainaks. Rulli tainas kahe küpsetupaberi vahel õhukeseks ning vormi sellest välja õhukesed ringid (Ø5-7cm). Lase tainaketastel külmkapis taheneda tunnike.
Keedutaina valmistamiseks lase potis vesi koos või ja
soolaga keema. Tõsta seejärel tulelt ning lisa ühekorraga jahu. Sega kiiresti
ühtlaseks. Pane pott uuesti tulele ning sega seni kuni tainas poti külgedelt
lahti lööb ning moodustab ühtlase palli. (see kuumutamine on vajalik
selleks, et tainast niiskus kätte saada). Tõsta uuesti tulelt ning lase
tainal pisut jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga
muna lisamise järel. Tainas peab lõpuks jääma ühtlane ja läikiv.
Läbi kondiitripritsi pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjad. Kata need tainakettaga ning küpseta 220 kraadi juures 15 min, seejärel alanda kuumus 200 kraadini ning küpseta veel 12 minutit või seni kuni küpsetised on kuldpruunid. Seejärel lase küpsetistel avatud ahjuuksega pisut jahtuda. Küpsemise ajal ava korra ahjuuks, et üleliigne niiskus väljuks.
Sega täidiseained omavahel. Tee pisike auk profitroolide peale ning pritsi läbi selle kondiitripritsiga täidis küpsetisse. Toorjuustutupsu jaoks sega toorjuust ja suhkur omavahel ning pritsi see kõige peale (sellega katad ühtlasi ka augu, läbi mille profitrooli täitsid).
Tere
VastaKustutaMitu pallikest antud kogusest umbes tulla võiks?
Ma olen unustanud koguse märkida:) Ca 9-12 tükki tuleb!
KustutaSuured tänud :) Üks küsimus veel. Kui oleks soov eelmisel õhtul ette küpsetada siis kas täitmine oleks mõtekas siiski vahetult enne serveerimist jätta?
VastaKustutaSee on täiesti enda maitse asi:) Minule meeldib, kui täidis on pisut imbunud ning kestaga nö sõbrunenud, seega paneksin täidise eelmisel õhtul või siis hommikul. Viimasel juhul ei jõua täidis siiski nii palju imbuda. Kui aga soovid, et täidis nii imbunud ei ole, siia võid enne serveerimist täidise lisada:)
KustutaTere!
VastaKustutaKui mul on ahi ainult kuumaõhuga, siis ka temperatuur jääb samaks?:)
Tervitus! Sellisel juhul küpsetada 20 kraadi võrra madalamalt:)
KustutaTere Ragne!
VastaKustutaOlen nüüd korduvalt sinu retsepti järgi teinud tuuletaskuid ja tulemused on imelised, kuid on ka üks mure: tainas on pritsimisel nii paks, et kogu jõuga surun seda pritsist välja. Samuti ei ole mu tainas päris nii kreemise konsistentsiga, nagu tundub sinu viimaselt pildilt. Kas asi võib olla munade suuruses, mida kasutan ja oled Sa kasutanud pigem 4 suurt muna keskmise asemel? Kas oleks teoorias asjalik proovida lisada pool või terve keskmine muna pisut pritsitavama taigna nimel? (ei julge kohe terve plaaditäie nässus taskutega riskida ega taha kohe ka lemmiku pritsikoti ava suuremaks lõigata) :)
Tervitus! Mina ise kasutan keskmise suurusega mune. Soovitan lisada muna, aga kloppida see eelnevalt lahti ja siis lisada vähehaaval kloppides tainale nii palju, et konsistents tunduks sobiv.
KustutaAitäh julgustuse eest! Tegin seekord topeltkoguses tainast ja lisamuna (või pool muna retsepti koguste kohta) aitas välja ja tuuletaskud tulid ideaalsed, pritsitavad ja kerkisid veelgi paremini :)
KustutaVäga tore seda lugeda:)
Kustuta