Küpsetamata koogid on suvisel
ajal eriti hinnas. Need valmivad ilma ahjuta ning on ka oma olemuselt
vägagi lihtsad. Järgnevalt üks magus koogike, mis on inspiratsiooni
saanud nostalgilistest linnupiimakommidest. See kook on selle maitsva
kommi mõnus tõlgendus! Ja see koogike ei ole mõeldud vaid
täiskasvanutele – see maius on meeltmööda ka lastele!
Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg 4 tundi
Mitmele: 10leValmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg 4 tundi
Põhi:
360 g Domino, Oreo või Mesikäpa küpsiseid
50 g võid
50 g toasooja toorjuustu
Täidis:
80 g maasikamoosi (kasutasin Põltsamaa moosi)
5 želatiinilehte (kasutasin Ruf želatiinilehti)
vett
2 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
75 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Purusta
küpsised köögikombaini abil peeneks puruks. Sulata või ning lisa see
koos toorjuustuga küpsisepurule, sega ühtlaseks massiks. Tõsta segu
küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale (20-22cm) ning suru küpsisemass vormi
põhja ja äärtele. Küpsisesegu on üsna palju, seega saad ääred teha
ilusti kõrgemad!
Määri küpsisepõhjale maasikamoos. Tõsta
želatiinilehed külma vette paisuma 7-10 minutiks. Vahusta koor tugevaks
vahuks ning teises kausis sega lahti kohupiimapasta. Lisa vahukoorele
kohupiimapasta, suhkur ja vanillisuhkur ning mikserda kiirelt kogu segu
läbi. Väldi ülemikserdamist!
Pigista želatiinilehed käte
vahel kuivemaks. Kuumuta 3 sl vett keemiseni ning tõsta pliidilt. Lisa
koheselt želatiinilehed ning sega segu kiirelt ühtlaseks. Nüüd tõsta 1
sl vahukooresegu kuuma želatiini ning sega ühtlaseks. Seejärel vala kogu
želatiinisegu vahukoore-kohupiimatäidisele ning sega kiiresti
ühtlaseks. Tõsta saadud täidis vormi, silu ühtlaseks ning lase külmkapis
taheneda vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Kaunista meelepäraselt ja
serveeri!
Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!