Ei ole saladus, et maasikahooaeg hakkab vaikselt saabuma. Nii, et on aeg seda hooaega tervitada väärikalt! Praeguste suviste ilmadega muutuvad need imelised punapõsksed maiused lausa tundidega jumekamaks, seega on vägagi sobiv aeg ühe maasikoogiretsepti jagamiseks. Olen hetkel selliste koduste kookide lainel ning seetõttu on ka seesama küpsetis oma olemuselt üsnagi kodune ja lihtne. Samas aga vägagi mõnus, et meeldida kõigile! Kui maasikad tihtipeale igasse küpsetatud kooki minu arvates nii hästi ei sobi, siis selle maasikakoogi teevad need maitsvamaks ja mahlasemaks kohe kindlasti.
Selle maasikakoogi juures pean ma mainima, et Pärnu on suvisel ajal imeline. Vähe sellest, et suvepealinnas asub kõik jalutuskäigu või rattasõidu kaugusel, siis siit võib leida ka täiesti imelisi kohti ja uusi avastusi. Näiteks nagu lupiinipõld, kus seesama maasikakook pildistatud on. Kiirustasime Meriliniga pildistamisele randa, mistõttu oli meil plaanis kaasa haarata mõned lupiinid, et need siis taustajõududena suviseid emotsioone jagaks! Endalegi üllatuseks vaatas meile paari lupiini asemel vastu vastu põld, mis oli kaetud lupiinivaibaga. Imeline!
Selle maasikakoogi juures pean ma mainima, et Pärnu on suvisel ajal imeline. Vähe sellest, et suvepealinnas asub kõik jalutuskäigu või rattasõidu kaugusel, siis siit võib leida ka täiesti imelisi kohti ja uusi avastusi. Näiteks nagu lupiinipõld, kus seesama maasikakook pildistatud on. Kiirustasime Meriliniga pildistamisele randa, mistõttu oli meil plaanis kaasa haarata mõned lupiinid, et need siis taustajõududena suviseid emotsioone jagaks! Endalegi üllatuseks vaatas meile paari lupiini asemel vastu vastu põld, mis oli kaetud lupiinivaibaga. Imeline!
Ja nii ongi üks pisike piknikulaud maasikakoogiga sätitud otse selle lilleilu keskele! Paitavaid koogielamusi!
75 g võid
75 g valget šokolaadi
1 muna
200 g kondenspiima
0,5 tl soola
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g maasikaid, tükeldatuna
2 digestive küpsist, purustatuna
75 g võid
75 g valget šokolaadi
1 muna
200 g kondenspiima
0,5 tl soola
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g maasikaid, tükeldatuna
2 digestive küpsist, purustatuna
Pane kaussi või-tükid ja šokolaad ning sulata need vesivannil ühtlaseks. Seejärel lisa muna, kondenspiim ning omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø20cm), laota peale maasikatükid ning raputa kook üle küpsisepuruga. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda!