Kes meist ei armastaks rullbiskviiti – see on oma olemuselt lihtne,
ohtra maitsva täidisega ning parajalt nostalgiline. Ja tegelikkuses on
ka selle valmistamine lihtne, sest kui kord oled rullbiskviiditeo ette
võtnud, siis veendud selles ka ise! Seesugune küpsetis sobib imeliselt
valmistamiseks argipäeval, kuid ka mõne erilisema sündmuse
tähistamiseks!
Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemis- ja tahenemisaeg
Tainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200 ml (1 väike pk) vahukoort
200 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiimapastat
2 tl suhkrut
2 tl vanillikastmepulbrit
100 g maasikamoosi (Põltsamaa)
50 g martsipani
Taina
valmistamiseks mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule
omavahel segatud kuivained ning sega ettevaatlikult segunemiseni. Kalla
tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (näiteks 26 x 37 cm)
ja küpseta 200°C juures umbes 10-14 minutit, kuni küpsetis on kuldpruun.
Biskviidi
küpsemise ajal valmista täidis. Vahusta koor tugevaks vahuks. Teises
kausis sega lahti toorjuust, lisa kohupiimapasta ja suhkur ning seejärel
lisa hulka vahukoor. Kõige viimasena lisa segades kreemile
vanillikastmepulber.
Kummuta valminud biskviit kergelt
tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud
küpsetuspaber ettevaatlikult ära, niisuta biskviiti pealt kergelt veega
ning tõsta biskviidile põhjas olnud küpsetuspaber. Jäta jahtuma ca 5
minutiks.
Seejärel nirista biskviidile moos ning määri see
laiali. Laota peale valmistatud täidis ning määri see samuti ühtlaselt
laiali. Tõsta peale martsipanitükid. Nüüd keera biskviit lühemast
servast ettevaatlikult rulli, kasutades all oleva küpsetuspaberi abi
rulli keeramiseks.
Tõsta kook külmkappi maitsestuma ja tahenema
vähemalt 6 tunniks! Vahetult enne serveerimist kaunista rullbiskviit
tuhksuhkruga, nirista peale sulatatud šokolaadi või kata kook marjade vms!
Retsept valmis koostöös Põltsamaaga, kelle toodetest kasutasin maasikamoosi koogi täidises!