Lõpuks jõuab nende lihapirukate retsept ka siia blogisse! Jagasin seda retsepti aastajagu tagasi ajakirjas Naisteleht ning mõni aeg tagasi jagasin samm-sammult valmistamisõpetust ka oma instagramis, kus on see samuti palju tähelepanu ning häid sõnu pälvinud. Seega on mul suur rõõm seda retsepti jagada ka siinsamas blogis.
Need lihapirukad valmivad ilma pärmita, mistõttu jääb tainas täidise ümber meeldivalt õhuke, samas laiutab lihatäidist küpsetise sees meeldivalt palju. Tainas valmib kohupiimaga, tänu millele
jääb see eriliselt pehme!
Valmistamisaeg: 40 min + küpsemisaeg 15 minutit
Kogus: ca 22 pirukat
Muu info: ilma pärmita!
Tainas:
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
200 g toasooja võid
200 g ricotta kohupiima
Täidis:
0,5 punast sibulat
400 g seguhakkliha
soola, pipart
75 g riisi
1 sl võid
1 muna (määrimiseks)
Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ja ricotta. Sega tainas käte abil ühtlaseks ning aseta see umbes pooleks tunniks külmkappi.
Täidise valmistamiseks haki sibul hästi peeneks. Kuumuta sibul pannil õlis klaasjaks. Poole pealt lisa hakkliha ning kuumuta kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal keeda riis soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning sega riisile juurde 1 sl võid. Seejärel sega riis praetud hakklihaga.
Külmkapis seisnud tainast keeruta käte vahel 22 pisikest pallikest. Rulli need jahusel pinnal õhukesteks ümmargusteks tainalappideks. Lisa tainalappidele hakklihatäidis. Suru tainaääred omavahel kokku täidise peale. Tee sama kõikide pirukatega. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta pirukaid pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 15 minutit või siis tavarežiimil 200 kraadi juures 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar