12. jaanuar 2021

Valge oa määre

See on maitsev võileivamääre, mis valmib tegelikult ulmeliselt lihtsasti. Lihtsalt blenderda ained ühtlaseks, maitsesta meelepäraselt ning lihtne määre ongi valmis. Säilita seda külmkapis, kus püsib see ilusti värskena umbes nädalajagu. 

Lisaks meeldib mulle seda lisada lisandina salatitele (kastme asendajana) ning vrappidesse. Lihtsa kausisalati teeb see oamääre nii eriliseks!

 

Kogus: umbes kuuele
Valmistamisaeg: 15 minutit

1 purk valgeid ube
1−1,5 dl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 sl tilli või koriandrit
2 sl riivitud parmesani
1 sl sidrunist või laimist pressitud mahla
soola, pipart

Loputa oad voolava vee all. Nõruta. Pane kõik komponendid kannmikserisse ja surista ühtlaseks seguks. Õli lisa alguses 1 dl, vajadusel vala valmimise ajal juurde, kuni saavutad sobiva tekstuuri. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Retsepti jagasin ajakirjas Naisteleht (detsember 2020).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar