Lihtsad ja toimivad toidud on alati kõige paremad ning seetõttu on siin üks eriti mõnus võileivasoovitus. See koosneb soja-meemarinaadis lõhest, avokaadokreemist ja ohtralt värskest kraamist. See võileib valmib küllaltki lihtsalt ning ei nõua palju valmistamisvaeva, mistõttu sobib see nii lõunasöögiks, aga ka kiireks lõunapalaks või õhtuseks kehakinnituseks.
PS! Novembrikuu lõpus on ilmumas uus BalticChefs kokaraamat ning see retsept valmiski minul ühes seda raamatut tutvustavas videos. Tegemist on ainulaadse kokaraamatuga, kuhu on kokku kogutud kolme Balti riigi kokkade retseptid! 90 kokka, 180 retsepti, 1 mahukas kokaraamat! Raamatut saab hetkel soodushinnaga ette tellida BalticChefs ametlikult lehelt!
Kogus: 1 võileib
Valmistamisaeg: 15 minutit
1 Lapi leib (Fazer)
2 vutimuna
rohelist salatit
kurki, ribastatuna
kirsstomateid
koriandrit
soola, pipart
Marinaadis lõhe:
50-75 g toorest lõhefileed
1 sl teriyaki kastet
1 sl heledat sojakastet
0,5 tl seesamiõli
0,5-1 tl pehmet mett
Avokaadokreem:
1 avokaado
2-3 sl oliiviõli
1-2 tl laimist pressitud mahla
0,5 tl suitsutatud paprikahelbeid (soovi korral)
soola, pipart
Esmalt
pane lõheviilud marinaadi. Sega kõik kastmekomponendid omavahel ning
lisa lõhefilee sellesse maitsestuma. Seejärel valmista avokaadokreem,
purusta kahvliga avokaado viljaliha, lisa oliiviõli, laimimahl ning
paprikahelbed. Maitsesta!
Keeda vutimune keevas vees 3 minutit,
seejärel „ehmata“ neid külmas ning koori munakoor. Kuumuta lapi leiba
mõlemalt poolt kergelt pannil. Määri peale avokaadokreem. Seejärel aseta
peale roheline salat, kurgiribad, poolitatud kirsstomatid ja
vutimunapoolikud. Tõsta peale lõhefilee, raputa peale koriandrit ning
maitsesta. Soovi korral võid nirista peale pisut marinaadivedelikku.
Serveeri!
Retsept valmis koostöös Fazeriga!