Õunahooajaks üks lihtne küpsetis! Kes lihtsat õunakooki küpsetada soovivad, siis siin on üks kodune purukattega õunakook. Õuntega selles koogis koonerdatud ei ole ning nii leiate selle koogi vahelt mõnusalt kaneelise õunatäidise. Loomulikult on õunakook väga hea äsja küpsetatult, kuid tegelikult on selle koogi võlu veel selles, et seistes muutub see kook aina mahlasemaks. Serveeri seda kooki vanillijäätise või -kastmega.
Valmistamisaeg: 15 minutit+küpsemisaeg
Kogus: 10 koogiviilu
3 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
200 g Kreeka jogurtit
näpuotsatäis soola
Täidis:
500 g õunu (kooritud ja puhastatud)
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Kate:
75 g nisujahu
75 g mandlilaaste
paar näpuotsatäit soola
1sl suhkrut
75 g võid
Sega
retsepti 3 esimest komponenti omavahel. Lisa munad, Kreeka jogurt ning
sega ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi
(Ø24cm). Sega täidiseained omavahel ning laota vormi.
Katte
jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning sega sõrmedega
purutaoliseks. Tõsta vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 45-55
minutit.
Kas 180 kraadi ja pöördõhk?
VastaKustutaTere! Siin on kasutatud tavarežiimi. Kui kasutan küpsetamisel pöördõhku, siis on see retseptis ka välja toodud:)
KustutaTegin seda kooki just eile ja tuli väga maitsev. Järgmine kord kindlasti kasutaksin veidi hapukamaid õunu, siis jääb ehk ”värvikam” :)
VastaKustutaRõõm, kui kook õnnestus! Selles koogis saab tõepoolest maitset mõjutada erinevate õuntega:)
KustutaVäga maitsev kook! Mõnusalt vürtsikas täidis hästi tasakaalus. Põhjaks kasutasin 2dl jahu+ 1 dl kaerajahu. Mandlilaaste polnud, asendasin sama koguse purustatud mandlitega. Järgmisel päeval pisut soojendades sama maitsev.
VastaKustutaNii tore!
KustutaKas kreeka jogurti võiks asendada laktoosivaba hapukoorega? Seoses laktoositalumatusega. Või on mingi parem võimalus,et kook teha laktoosivaba.
VastaKustutaTervitus! Võib küll asendada:)
KustutaKas gluteenivaba jahuga tuleks ka välja see kook? 🙂
VastaKustutaEi ole proovinud gluteenivaba jahuga, seega ei julge kindlalt öelda. Aga ma arvan küll, et peaks õnnestuma:)
KustutaMina teen seda kooki juba teist korda ja just gluteenivaba jahuga. Jogurti asendasin kaerapiimaga ning suhkru meega. Tuli imemaitsev.😊
KustutaOhhh, väga tore seda kuulda!
KustutaVäga hea kook tuli! Aitäh! Ainus asi, et minul ei tulnud puru selline kuldpruun nagu fotodel. Millest see sõltub? Küpsetasin 185 kraadi juures ja tavalisel režiimil.
VastaKustutaTõenäoliselt jäi siis ülalt kuumust lihtsalt väheks. Ka minul erinevates ahjudes küpsetades jääb purukate erineva tooniga.
Kustuta