29. aprill 2024

Kodune purukook rabarberiga

Soovid üht lihtsat, maitsvat, mahlast ja kodust rabarberikooki? Aga palun ... siin see on! Selle koogi vahel on täidiseks parajas koguses rabarberit. Soovi korral võid eelnevalt rabarberitele lisada rohkem suhkrut, kui retseptis olen soovitanud. Selle kogusega tuleb kook pigem hapukas. Kui Sulle meeldivad aga pigem hapukamad koogid, siis jäta suhkrukogus puutumata. See kook on hea samal päeval, kuid mulle meeldis see isegi kõige rohkem järgmisel ja ülejärgmisel päeval:) 

500 g rabarberit (puhastatud kogus)
ca 100 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl maisi- või kartulitärklist

Tainas:
250 g nisujahu
75 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
125 g võid
50 g mandlilaaste

Sega tükeldatud rabarber suhkru, kaneeli ja tärklisega.

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel (va mandlilaastud). Lisa või ja sõtku ühtlasemaks. Suru pool tainapurust küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm) põhjale. Selle peale tõsta rabarberisegu. Ülejäänud tainapurule sega juurde mandlilaastud ja tõsta siis vormi kõige peale.

Küpseta kooki 180°C juures 40-45 minutit. Lase pisut jahtuda ja serveeri.

6 kommentaari:

  1. Tere! Minule maitses see kook väga. Kuidas peaks koguseid arvutama, kui soovin koogi teha 24cm läbimõõduga vormi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Nii tore:) Sellisel juhul peaks kogused korrutama 1,2ga.

      Kustuta
  2. Tere! Kas kuivainetele tuleb lisada külm või?

    VastaKustuta
  3. Tegin perele jaanipäevaks eelmisel päeval valmis. Minu silikoonvorm oli veidi suurem, seega suurendasin koguseid viiendiku võrra. Sõime jäätisega. Suurepärane. Kavatsen täna juba uuesti teha. Aitäh hea retsepti eest! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm lugeda! Ma ootan nüüd õunahooaega, et seda kooki kodumaiste õuntega teha:)

      Kustuta