13. mai 2024

Toorjuustu-kohupiimakook šokolaadiga (küpsetamata!)

Seda kooki hakkan ma kindlasti tihedamini valmistama, sest esiteks saab see väga lihtsa vaevaga valmis, on küpsetamata, maitseb hästi ja näeb ka väga mõnus välja. Sobib suurepäraselt mõneks tähtpäevaks või siis niisama koduseks maiustamiseks. See kook koosneb toorjuustutäidisest, mille ümber laiutavad kohviga immutatud savoiard küpsised. Hea on see, et kook ei nõua ahju, sest šokolaadid aitavad täidist tahendada ja küpsised imavad samuti veel täiendavalt üleliigset vedelikku. Savoiard küpsised muutuvad vedelikuga kokkupuudel biskviidilaadseks, mistõttu vooderdab ta selle täidiserohke koogi ilusti igast küljest ära. 

Tegin selle toorjuustu-kohupiimakoogi ühe sünnipäeva tähistamiseks. Nimelt tähistavad Promo kauplused 17.-19. maini oma sünnipäeva ja selle puhul on kauplustes hinnaüllatused ja head pakkumised. Promo 9.sünnipäev vajab tähistamist! Ma ise olen olnud Promo suurem klient alates sellest ajast, kui nad oma poe ka Pärnus avasid. Mulle meeldib sealne kalavalik, köögiviljaosakond, maitseainete lai valik, erimaade köökide toodetega täidetud riiulid ja muidugi nõudeosakond. Muidugi on ka hinnaklass kokkuvõttes sõbralikum. 

Selle koogi valmistamiseks mul erilisi soovitusi anda ei ole. Vormina kasutasin ma tavalist kumerat kaussi, mida tavaliselt kasutan taina segamiseks. Selle maht oli 1,5l ja soovitaksin leida samas suuruses vormi, et kõik ilusti välja tuleks ja täidist jaguks. Spetsiaalselt vormi ei pea olema, sobib hästi plastmassist või metallist kauss. Selleks, et kook ilusti vormist välja tuleks, siis vooderda see kindlasti korralikult toidukilega. Ahjaaa... nagu retseptist näha, siis lisasin sellesse kooki ka sefiiri, mis annab magusust ja jätab täidisesse mõnusaid magusaid ampse. Soovitan seda lisada, kuid soovi korral võid selle komponendi ka välja jätta. 

Lõpetuseks lisan, et selle koogi puhul on hea, et võid selle külmkappi valmis teha ka juba 2 päeva enne serveerimist. Serveerimispäeval valmista kate, võta kook vormist välja ja määri kook toorjuustuseguga kokku... ja siis vahetult enne serveerimist kaunista. Mina lisasin koogile makroone (külmutatud variante leiad ka Promo poest), marju ja siis veel pisut šokolaadipuru. Lihtne ja kiire!

Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg üleöö

400 g toasooja toorjuustu
200 g kohupiima
2 sl suhkrut
100 g valget šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
100 g sefiiri
200-250 g savoiard küpsiseid
kangemat kuuma kohvi (immutamiseks)

Kreem (peale):
400 g toasooja toorjuustu
75 g hapukoort
75 g suhkrut

Sega toorjuust kausis lahti, lisa kohupiim ja suhkur ning sega ühtlaseks. Murra šokolaadid tükkideks ja sulata ühises kausis veevannil. Sega sulanud šokolaadisegu toorjuustu-kohupiimasegusse. Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega samuti ülejäänud seguga. Murra sefiir väiksemateks tükkideks ja sega kõige viimasena segusse.

Vooderda ümmargune kauss (maht 1,5l) toidukilega nii, et kile üle äärte ulatuks. Kasta savoiard küpsised mõlemat pidi kohvi sisse ja vooderda küpsistega kogu kausi põhi ja ääred. Seejärel tõsta täidiseks toorjuustusegu ja silu pealt ühtlaseks. Kata täidis samuti immutatud küpsistega. Aseta toidukile ääred koogile ja lase koogil külmkapis taheneda üleöö.

Katte jaoks sega kõik 3 komponenti omavahel ühtlaseks. Kummuta kook ettevaatlikult alusele ja määri peale valmistatud kreem. Kaunista ja serveeri. 

Retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.


4 kommentaari :

  1. Tere! Kas kohvi asemel võiks ka midagi muud immutamiseks kasutada? Nt piima?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Loomulikult võib! Sobib hästi nii piim kui ka mahl. Vedelik peab olema soe, et see edukalt küpsiseid immutaks, seega soovitan piima või mahla eelnevalt kindlasti kuumutada.

      Kustuta
  2. Mina ka ei ole kohvisõber. Millega võiks kohvi asendada? Mõne hapukama mahlaga? ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Vastasin selle just eelmises kommentaaris:) Sobib hästi nii mahl kui ka piim.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails