29. juuni 2024

Suvine külmsupp suitsukanaga

 Suvisesse aeg kuulub alati üks maitseb külmsupp. Ja hooajale kohaselt on lihtne retsept Teie eest. See on toitev ja eriti sobilik just siis, kui isu väga ei ole ning ka väga palju köögis ei viitsi toimetada. Külmsupp on lisaks ka suurepärane külmkapitühjendusroog, mis tähendab, et suppi võid lisada kõike sobilikku, mis külmkapis leidumas on. Lisa siia suppi eelmisest toidukorrast järelejäänud kartuleid või grillitud liha. Siia suppi sobib hästi ka viimane tükk mistahes juustu, sinki või purgipõhja jäänud pestot. Ühesõnaga - ole loov!

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 15min + maitsestumisaeg

200 g suitsukana
100 g kurki
1 tomat
3 hapukurki
4 redist
4 keedetud kartulit
4 keedetud muna
1 purustatud küüslauguküüs
3 sl tilli ja/või murulauku
oliiviõli
1 liiter keefirit
soola, pipart, suhkrut

Tükelda retsepti 7 esimest komponenti ja tõsta need suurde kaussi. Lisa purustatud küüslauguküüs ja hakitud maitseroheline, maitsesta korralikult. Nirista segu kergelt üle oliiviõliga. Sega ja pane külma maitsestuma u 20 minutiks. Vala juurde keefir ja sega kogu supp läbi. Maitsesta lõplikult.


16. juuni 2024

Fetamääre röstitud tomatitega

Maitsev määre fetajuustuga, mis on hea serveerimiseks erinevate saiade ja leibadega. Röstitud tomatitega lisand sobib hästi dippimiseks ja miks ka mitte täienduseks salatitele. 


Kogus: neljale-kuuele
Valmistamisaeg: 25 minutit

150 g fetat
150 g toasooja toorjuustu
kimbuke tilli
2 küüslauguküünt
soola, pipart, oliiviõli
mett, seemneid (peale)

Röstitud tomatid:
250 g kirsstomateid
soola, pipart, oliiviõli

Pane tomatid ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga ning nirista üle oliiviõliga. Küpseta pöördõhul 200 kraadi juures 20 minutit. 

Pane feta, toorjuust, till, küüslauguküüned kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Laota määre alusele, aseta peale röstitud tomatid (koos vormi tekkinud vedelikuga). Nirista üle oliiviõliga, raputa peale seemned ja lisa maitseks soola-pipart.


13. juuni 2024

Riisinuudlisalat külmsuitsuheeringaga

Lihtsasti valmiv salat riisinuudlite ja suitsukalaga. See on maitserohke, värske ja kergelt krõmps amps, mis sobib suurepäraselt suvemenüüsse.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

100 g riisinuudleid
1 sl sojakastet
100 g rohelisi salatilehti
50 g Kreeka pähkleid
100 g kurki
100 g rediseid
200 g külmsuitsuheeringat
mõned piparmündilehed
soola, pipart

Kaste:
50 g Kreeka jogurtit
2-3 sl marineeritud kurgi vedelikku
1 sl kuivatatud ürdisegu
soola, pipart, suhkrut

Riisinuudlite valmistamiseks pane need esmalt 30 minutiks külma vette ligunema. Seejärel tõsta nuudlid äsja keedetud vette 3 minutiks ning siis loputa külma vee all kiirelt läbi. Lõika nuudlid pisut lühemaks. Valminud nuudlitele lisa segades sojakaste ja maitsesta pipraga.

Laota alusele nuudlid ja salatilehed. Lisa hakitud pähklid, tükeldatud kurk ja redisesektorid. Kõige peale aseta kalatükid. Lisa piparmündilehed ja maitsesta soola ja pipraga.

Sega kastmeained omavahel ja nirista salatile. Serveeri.


9. juuni 2024

Mõnusalt kreemjas rabarberi-kondenspiimakook

Kutsun Teid rabarberikoogile! See on maitsev rabarberikook, kus täidises lisaks veel toorjuust ja kondenspiim. Valmib lihtsasti ja ei nõua pikalt köögis mässamist.

Erilisi soovitusi selle koogi valmistamiseks ei ole vaja, kuid suhkrukogust soovitan lisada vastavalt sellele, kui hapukad on rabarberid või missuguse hapukusega kooki soovid. Mulle endale meeldib see koogike jahtunult, sest siis on kõik maitsed ühtlustunud ja tekstuur paigas. Muidugi võib ka kohe ahjusoojalt selle koogiga maiustada, kuid ise eelistan siiski jahtunud kooki. 


Kogus: 10-12le sööjale
Valmistamisaeg: 15 min + küpsemisaeg

350 g muretainast
500 g rabarberit
5-7 sl suhkrut (oleneb, kui hapukat soovid)
1 sl kartulitärklist
200 g toasooja toorjuustu
1 muna
250 g kondenspiima
1 tl kaneeli

Suru tainas võiga määritud koogivormi (Ø21-23cm). Koori ja tükelda rabarber ning sega see kokku suhkru ja tärklisega. Jäta seisma u 10 minutiks, et vedelik eralduks (vedelikku ära koogis kasuta). Sega kokku toorjuust, muna ja kondenspiim.

Tõsta koogivormi rabarberitükid, raputa üle kaneeliga ja vala peale kondenspiimasegu. Küpseta kooki 200 kraadi juures u 45 minutit. Lase külmkapis taheneda veidi aega.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails