16. juuli 2024

Tikritšatni

Tikritšatni on põnev hoidis, mida hea pakkuda nii grillitud liha, grillvorstide kui ka ahjuliha kõrvale. Juustumoosina serveerides on see samuti igati sobiv!
PS! Kergelt magushapuka kooslusega moos sobib hästi ka söödavaks kingituseks;)


Valmistamisaeg: umbes 1 tund

1 kg tikreid
1 punane sibul, hakituna
1 dl vett
2 sl valge veini äädikat
suur peotäis rosinaid
0,75 tl jahvatatud kardemoni
0,75 tl cayenne pipart
0,75 tl kurkumi
300-350 g moosisuhkrut või pruuni suhkrut

Eemalda tikritelt suuremad varreosad. Pane kõik komponendid (va suhkur) potti ning lase segul keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning lase madalal tulel podiseda kuni tikrid on silmnähtavalt pehmenenud ja kogu segu ühtlane - see võtab aega umbes tunnike. Kõige lõpuks lisa segades suhkur ning lase sel korralikult sulada. Sega läbi ning vajadusel maitsesta täiendavalt. Valminud kuum hoidis pane koheselt steriliseeritud purkidesse.

2 kommentaari: