13. juuli 2024

Vale kiivimoos

Pisut teistmoodi magus moos, mille peaosaliseks on suvikõrvits. See hoidis sobitub hästi erinevate juustudega. Samuti sobib suurepäraselt kasutamiseks sarnaselt teistele magusatele moosidele. Paku vahvlite, pannkookide või pudru peal.

 

Valmistamisaeg: 45-55 minutit

1,5 kg suvikõrvitsat (koorimata kogus)
1 dl vett
4 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
200-300 g suhkrut.
2 sl mooniseemneid

Koori suvikõrvitsad ja vajadusel eemalda südamik. Tükelda viljaliha ning pane see koos veega potti. Lase keema tõusta ning seejärel lase madalal kuumusel moosil vaikselt podiseda kuni suvikõrvitsatükkide täieliku pehmenemiseni. Vajadusel lisa täiendavalt vett, et põhjakõrbemist vältida!

Püreesta kogu mass korralikult ühtlaseks. Pane püree tagasi potti ning keskmisel kuumusel kuumutades lisa sidrunimahl ja -koor ning suhkur. Viimase kogus oleneb kindlasti sidrunite hapukusest ja sellest kui magusat moosi soovid. Lase suhkrul moosi sulada ning lisa seejärel segades mooniseemned! Pane valminud kuum hoidis eelnevalt puhastatud purkidesse, kaaneta.


2 kommentaari :

  1. Miks näha vaeva ja koorida suvikõrvitsat kui see on vilja kõige toitainerikkam osa ja niikuinii läheb moos püreestamisele?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui on väga pisikesed ja noored suvikõrvitsad, siis saab ka koorimata, aga üldiselt selle hoidise puhul on mõnus, kui suvikõrvitsatelt on koor eemaldatud. Lõpptulemus on pehmem ja siidisem:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails