11. september 2024

Mustikavaht

Lihtne magustoit, mida saad valmistada ka ootamatutele külalistele. See maius on imehea ja kui mustikapüree juba kapis olemas, siis saab see magustoit valmis veelgi kiiremini.

Kogus: 3-4
Valmistamisaeg: 20 minutit

100 g metsmustikaid
2 sl suhkrut
100 g toasooja toorjuustu (Philadelphia)
100 g Kreeka jogurtit
100 ml vahukoort
1 sl hakitud tumedat šokolaadi

Kuumuta mustikaid potis minutijagu. Lisa suhkur ja kuumuta kuni segust on saanud ühtlasem püree. Lase täielikult jahtuda.

Sega toorjuust kausis lahti, lisa jogurt ja pool mustikapüree kogusest. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega koos šokolaaditükkidega ettevaatlikult ülejäänud segule Kõige viimasena sega lohakalt juurde ülejäänud mustikapüree, et see jääks viirudena magustoitu. Jaota segu 3-4 klaasi ja hoia serveerimiseni külmkapis.


9. september 2024

Purukattega mahlane õunakook

Ma väga soovitan seda kooki proovida. Mõnusalt puruse tainakatte all on maitsev õunatäidis, mis pakub häid maitseid ja kuhjaga mahlasust. Selle koogi üheks märksõnaks on kindlasti õhukesed õunaviilud (mitu tükid). Just täpselt nii - õunad tuleb selle koogi tarbeks ilusti viilutada, et need siis laiuksid õhukeste viiludena koogil ning ahjus olles korralikult käbi küpseksid. Nii jääb lõpptulemus eriti mõnus.  

Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 30 minutit + küpsemisaeg

Põhi:
150 g nisujahu
1 sl suhkrut
0,25 tl soola
75 g külma võid
u 3 sl vett

Puru:
100 g fariinsuhkrut
100 g nisujahu
0,25 tl mustkaatpähklit
näpuotsatäis soola
75 g külma võid

Täidis:
25 g võid
1 sl sidrunist pressitud mahla
425 g õunaviile (kooritud ja viilutatud kogus)
75-100 g suhkrut
25 g nisujahu
1 tl kaneeli

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel. Näpi hulka või ja lisa vesi. Sõtku segu ühtlaseks tainaks ja suru see küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22cm) põhjale. Tõsta 10ks minutiks külmkappi.

Koogipuru valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ja näpi segu purutaoliseks massiks. 

Täidis: sulata või ja sega koos sidrunimahlaga õuntele. Sega ülejäänud kuivained omavahel ja sega õuntega kokku. Laota täidis koogivormi tainale. Raputa peale eelnevalt valmistatud koogipuru ja küpseta kooki 200°C juures 35-45min.


8. september 2024

Ilma põhjata kodune kohupiimakook

Kodune kohupiimakook saab valmis ilma suurema vaevata! Kusjuures, selle küpsetise valmistamiseks on vaja vaid kuut komponenti. Antud koogi kasuks räägib selle mõnus kohupiimasus ja lihtne maitse.

Koogipõhja selles koogis ei ole, mistõttu saab see küpsetis kohe eriti lihtsasti valmis. Sobib söömiseks nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Eriti hea, kui serveerid seda kooki värskete marjade, toormoosi või marjakompotiga! Vaata kindlasti ka selle koogi valmistamisõpetust minu instagramist!


Kogus: 8tk
Valmistamisaeg: 10 minutit + küpsemisaeg

600 g kohupiima vanilliga
75 g toasooja toorjuustu
2 muna
100 g pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 sidruni riivitud koor

Pane kõik komponendid kaussi ja sega ühtlaseks seguks. Tõsta segu võiga määritud ahjuvormi (kasutasin 12x22cm suurusega vormi). Küpseta kohupiimakooki pöördõhurežiimil 185 kraadi juures umbes 30-35 minutit!



3. september 2024

Lihtsad kukeseenepirukad

Kui soovid üht head retsepti kukeseenepirukate valmistamiseks, siis tasub seda postitust piiluda. Seenesõpradele mõeldud kukeseenepirukad, mis valmivad kiiresti ja ilma suurema vaevata!

Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: kolmele

300 g pärmi-lehttainast
300 g kukeseeni
0,5 sibulat
1 sl tilli, hakituna
3 sl sulatatud juustu
3 sl riivitud juustu
soola, pipart

Lõika tainas kolmeks. Kui kasutad juba valmislõigatud plaate, siis jääb see protsess vahele.

Puhasta kukeseened, tükelda suuremad seened. Haki sibul ja prae pannil õlis klaasjaks, poole pealt lisa kukeseened, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde till ja küpseta paar minutit ehk kuni kukeseente valmimiseni. Määri tainaplaatidele sulatatud juust, jättes pisut äärtest katmata.

Tõsta katmata jäetud ääred pirukale, et tekiks veidi kõrgem serv. Jaota pirukatele kukeseenesegu ja raputa peale riivjuust. Küpseta ahjus 180°C juures umbes 20 min. 

PS! Retsepti jagasin ka oma köögirubriigis Naistelehes (august2024) .


2. september 2024

Kartulipõhjaga kanapirukas

See retsept on mitmes mõttes nii põnev. Esiteks puudub sel klassikaline tainast pirukapõhi. Selle asemel on pirukapõhjaks hoopis keedetud kartulid, mis puruks tambituna vormi põhja ja äärt katavad. Lõpptulemusena jääb kartulipõhi kergelt krõbe, aga samas pehme. Lisaks on täidiseks ülimalt mõnus segu kanalihast, suvikõrvitsast ja teriyaki kastmest.

Ühesõnaga on tegemist ühe meeldivalt lihtsa pirukaretseptiga, mis valmib vähestest komponentidest. Ja kui soovid teada, kuidas täpsemalt seda pirukat valmistada, siis leiad selle piruka videoõpetuse minu instagramist: vajuta siia!

800 g äsja keedetud kartuleid
300 g broilerikintsuliha
3 küüslauguküünt, tükeldatuna
200 g riivitud suvikõrvitsat
1 sl teriyaki kastet
2 muna
150 g hapukoort
100 g riivjuustu
soola, pipart

Pane kartulid võiga määritud vormi ja tambi need klaasiga puruks. Suru need klaasi abil vormi põhja ja äärtele. Kartulid peavad olema äsja keedetud ja kindlasti valmistatud soolaga maitsestatud vees, et lõpptulemus ei jääks mage.

Tükelda ja prae pannil valmis broilerikintsuliha, maitsesta ja tõsta kõrvale. Samal pannil prae läbi küüslauguküüned, lisa suvikõrvits ja küpseta mõned minutid. Lisa kanaliha ja sega juurde teriyaki. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta segu kartulipõhjale.

Sega munad ja hapukoor, maitsesta soolaga. Vala vormi (läbimõõduga 22-24 cm). Raputa peale juust ja küpseta pirukat pöördõhurežiimil 180°C juures 30-40 minutit.


Retsept valmis koostöös Rannamõisa Linnulihaga.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails