2. september 2024

Kartulipõhjaga kanapirukas

See retsept on mitmes mõttes nii põnev. Esiteks puudub sel klassikaline tainast pirukapõhi. Selle asemel on pirukapõhjaks hoopis keedetud kartulid, mis puruks tambituna vormi põhja ja äärt katavad. Lõpptulemusena jääb kartulipõhi kergelt krõbe, aga samas pehme. Lisaks on täidiseks ülimalt mõnus segu kanalihast, suvikõrvitsast ja teriyaki kastmest.

Ühesõnaga on tegemist ühe meeldivalt lihtsa pirukaretseptiga, mis valmib vähestest komponentidest. Ja kui soovid teada, kuidas täpsemalt seda pirukat valmistada, siis leiad selle piruka videoõpetuse minu instagramist: vajuta siia!

800 g äsja keedetud kartuleid
300 g broilerikintsuliha
3 küüslauguküünt, tükeldatuna
200 g riivitud suvikõrvitsat
1 sl teriyaki kastet
2 muna
150 g hapukoort
100 g riivjuustu
soola, pipart

Pane kartulid võiga määritud vormi ja tambi need klaasiga puruks. Suru need klaasi abil vormi põhja ja äärtele. Kartulid peavad olema äsja keedetud ja kindlasti valmistatud soolaga maitsestatud vees, et lõpptulemus ei jääks mage.

Tükelda ja prae pannil valmis broilerikintsuliha, maitsesta ja tõsta kõrvale. Samal pannil prae läbi küüslauguküüned, lisa suvikõrvits ja küpseta mõned minutid. Lisa kanaliha ja sega juurde teriyaki. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta segu kartulipõhjale.

Sega munad ja hapukoor, maitsesta soolaga. Vala vormi (läbimõõduga 22-24 cm). Raputa peale juust ja küpseta pirukat pöördõhurežiimil 180°C juures 30-40 minutit.


Retsept valmis koostöös Rannamõisa Linnulihaga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails