3. september 2024

Lihtsad kukeseenepirukad

Kui soovid üht head retsepti kukeseenepirukate valmistamiseks, siis tasub seda postitust piiluda. Seenesõpradele mõeldud kukeseenepirukad, mis valmivad kiiresti ja ilma suurema vaevata!

Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: kolmele

300 g pärmi-lehttainast
300 g kukeseeni
0,5 sibulat
1 sl tilli, hakituna
3 sl sulatatud juustu
3 sl riivitud juustu
soola, pipart

Lõika tainas kolmeks. Kui kasutad juba valmislõigatud plaate, siis jääb see protsess vahele.

Puhasta kukeseened, tükelda suuremad seened. Haki sibul ja prae pannil õlis klaasjaks, poole pealt lisa kukeseened, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde till ja küpseta paar minutit ehk kuni kukeseente valmimiseni. Määri tainaplaatidele sulatatud juust, jättes pisut äärtest katmata.

Tõsta katmata jäetud ääred pirukale, et tekiks veidi kõrgem serv. Jaota pirukatele kukeseenesegu ja raputa peale riivjuust. Küpseta ahjus 180°C juures umbes 20 min. 

PS! Retsepti jagasin ka oma köögirubriigis Naistelehes (august2024) .


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails