27. september 2024

Porgandikarask

Karaski küpsetamine on kindlasti üks lihtsamaid viise hästi kiiresti ahjusooja saialist nautida. Mulle meeldib karaski juures selle mõnus tekstuur ja tummisus. Ei saa salata, et muidugi on väga tore ka see, kuidas ahjusoe karask või ja soolaga kokku sobitub. See lihtsalt hakkab nii mõnusalt sulama ja kaob hetkega karaski pehmesse sisemusse. Imehea!

Sellel karaskil on täienduseks porgand, mis annab samuti täiendavat tekstuuri ja natuke ka maitset. Kuigi, olgem ausad - porgand siin küpsetises domineerima ei jää, pigem sobitub hästi teiste komponentidega kokku.

Selle karaski küpsetasin ma ovaalsesse ahjuvormi (Ikea Poetisk vorm). See on sedasorti küpsetiste jaoks ideaalne. Suurus Ikea kodulehel näitab mõõte 32x21cm, seega soovitan kasutada umbes sarnaste mõõtudega vormi, nii jääb karask mõnusalt kõrge. 


Valmistamisaeg: 7 min+küpsemisaeg
Kogus: 1 päts

250 g odrajahu
150 g nisujahu
2 sl suhkrut
1 tl soodat
1 tl soola
400 ml keefirit
2 muna
1 sl oliiviõli
200 g riivitud porgandit

Sega kuivained omavahel. Lisa segades keefir, munad ja õli. Kõige viimasena sega hulka riivitud porgand. Tõsta tainas võiga määritud ahjuvormi (32x21cm) ja küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit.


Postitus valmis koostöös ettevõttega IKEA. Soovitan kindlati vaadata ka minu instagrami, kuhu lisasin ülevaate oma lemmikutest Ikea kaupluses. 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails