7. oktoober 2024

Kaks lihtsat suupistet juustuvaagna täienduseks! Sinihallitusjuustu määre ahjus röstitud viinamarjadega ja lehttainas küpsetatud valgehallitusjuust.

Kõigepealt tahan ma öelda, et igasugu retsepti- ja koostööpostitused erinevate juustudega on ühed mu lemmikud, sest kellele ei meeldiks juust! Mul peab kodukapis olema alati mitu erinevat juustusorti, sest nii on endal hea võtta ja ka ootamatutele külalistele lihtne võimalus midagi kiiresti serveerida. Serveerimisest rääkides, siis see postitus ongi pühendatud kahele eriti lihtsale ja mõnusale ampsule, mida hea pakkuda juustuvaagna täiendusena. Esmalt sinihallitusjuustu määre, mis on üks mu suur lemmik, mida hea serveerida koos saialiste või kreekeritega. Juustutäidisega pirukas on aga teine lemmik, mis kõige parim just äsja ahjus võttes, sest nii on täidises olev juust mõnusalt pehme ja voolav.

Kõiki neid tooteid, mis siin postituses üles astuvad, seob üks kindel asi. Nimelt on tegemist Baierimaa toodetega, mille valikus ei ole ainult juustud, vaid ka jogurtitooted, maiustused, erinevad piimatooted ja õlled. Kõik need tooted on esindatud näiteks Coopi kauplustes, kus toimub perioodil 7.-13.oktoobril Baierimaa toodete nädal. Baierimaa toodete hinnasildid Coopi kauplustes on märgistatud sinisega, et kampaanitooted oleksid lihtsamini leitavad😊

Baierimaa õnnelike lehmade piimast valmistatud toodete hulgas on erinevad jogurtitooted, mis on mõnusalt kreemised ja olgem ausad, sobivad väga hästi magustoidu asendamiseks. Näiteks Mövenpicki jogurt rabarberi ja vaniljega maitseb nagu magus maitsepahvak, mis mõnusalt kreemjas ja rikkalik. Või kergemad jogurtid Zotti ja Jogobella valikust. Kui minna aga tagasi selle postituse teema juurde, siis pean mainima, et Baieri piimast valmistatud juustud on pikantsed, kreemjad ja sobivad hästi nii soolasteks kui magusateks hetkedeks. Olemas on meeldivalt rikkalik valik valge- ja sinihallitusjuustusid, mis on ideaalsed kokkamiseks. Ma võin öelda, et näiteks erinevad Briette juustud pakkusid väga positiivseid elamusi ja on pääsenud minu lemmikute sekka.

Nüüd aga 2 lihtsat eelrooga/suupistet, mida kindlasti soovitan katsetada. PS! Piilu kindlasti ka minu instagrami, kus ootab avastamist üks videoõpetus juustulaua valmistamiseks.

Sinihallitusjuustu määre ahjus röstitud viinamarjadega

Lihtsalt sõltuvustekitavalt hea juustumääre, mida täiustab magus mesi ja ahjus röstitud viinamarjad. Viimased omandavad ahjus nii mõnusalt maitserohke maitse, mistõttu sobivad seesuguse määrde krooniks vägagi hästi. Serveeri määret suuremal vaagnal, nii saad selle kaunistada vastavalt oma maitsele, sest niisama topsikust või pisemast kausist serveerituna, ei ole sel määrdel seda erilist võlu. Paku seda määret koos kreekerite, ciabatta või näkileivaga. Mulle meeldib niristada peale veel täiendavalt pisut mett, sest nii tuleb soolase ja magusa omavaheline kooslus veelgi paremini esile. PS! Lisasin mee ka retsepti sisse, kuid soovi korral võid selle välja jätta.


Kogus: kuuele
Valmistamisaeg: juustumääre 4 minutit / röstitud viinamarjad ca 20 minutit

100 g sinihallitusjuustu
85 g toasooja toorjuustu
1-2 sl oliiviõli
0,25-0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1-2 tl pehmet mett (peale niristamiseks)
soola, pipart

Röstitud viinamarjad
150 g tumedaid viinamarju
mõned tüümianioksad
2 sl oliiviõli
musta pipart

Juustumäärde valmistamiseks purusta kahvliga sinihallitusjuust. Lisa toorjuust ja oliiviõli ning sega kahvliga ühtlaseks seguks. Lisa maitseks muskaatpähklit ja soola-pipart.

Aseta viinamarjad koos tüümianiokstega ahjuvormi, nirista peale oliiviõli ja lisa maitseks musta pipart. Rösti viinamarju grillrežiimil 200 kraadi juures umbes 20 minutit

Lehttainas küpsetatud valgehallitusjuust

Selle retseptiga ei saa miskit viltu minna. Kui Sulle meeldib sai ja ahjus pehmeks sulanud juust, siis ongi kõik korras. Täienduseks lisan mina juustuketta alla veidikene moosi, et ikka seda magusa ja soolase mõnusat kooslust saavutada. Moosina soovitan ma kasutada paksemat moosi. Mulle meeldib kasutada viigimarjamoosi, kuid loomulikult sobivad ka muud moosid, mis endale meeldivad. Kirsimoosiga olen samuti seda pirukat teinud ja jääb samuti imehea! Juustuks peab kindlasti olema valgehallitusjuust (lapiku terve kettana), sest see sulab lehttaina sisemuses lihtsalt nii imeliselt ära.

Kogus: neljale-kuuele
Valmistamisaeg: 20-25 minutit

200 g lehttainast
2 sl meelepärast moosi
1 ketas (125g) valgehallitusjuustu
musta pipart

Peale:
1 lahtiklopitud muna
seesamiseemneid

Laota lehttainas lahti, rulli vajadusel õhemaks. Aseta taina keskele moos, selle peale tõsta juustuketas. Raputa peale musta pipart ja paki juust lehttainasse. Tõsta pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes kokkupakitud „otsad” allapoole. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning raputa peale seesamiseemneid. Küpseta pirukat 180 kraadi juures pöördõhurežiimil 15-20 minutit.

Postitus valmis koostöös Baierimaa toidutootjatega!


5. oktoober 2024

Pestopasta

See on üks lihtsamaid pastaretsepte üldse ja hea valmistada just siis, kui pikalt köögis mässata ei viitsi. Selle retsepti järgi valmib pasta tõepoolest väga kiiresti. Keeda vaid pasta valmis ning sega kokku pesto ja parmesaniga. 

Kogus: 2-3
Valmistamisaeg: 12 minutit

300 g meelepärast pastat
soola, pipart
4 sl pestot
50 g riivitud parmesani

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta lohakalt. Sega juurde pesto ja riivitud parmesan. Maitsesta lõplikult ja serveeri.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails