Kõigepealt tahan ma öelda, et igasugu
retsepti- ja koostööpostitused erinevate juustudega on ühed mu lemmikud,
sest kellele ei meeldiks juust! Mul peab kodukapis olema alati mitu
erinevat juustusorti, sest nii on endal hea võtta ja ka ootamatutele
külalistele lihtne võimalus midagi kiiresti serveerida. Serveerimisest
rääkides, siis see postitus ongi pühendatud kahele eriti lihtsale ja
mõnusale ampsule, mida hea pakkuda juustuvaagna täiendusena. Esmalt
sinihallitusjuustu määre, mis on üks mu suur lemmik, mida hea serveerida
koos saialiste või kreekeritega. Juustutäidisega pirukas on aga teine
lemmik, mis kõige parim just äsja ahjus võttes, sest nii on täidises
olev juust mõnusalt pehme ja voolav.
Kõiki neid tooteid, mis siin
postituses üles astuvad, seob üks kindel asi. Nimelt on tegemist
Baierimaa toodetega, mille valikus ei ole ainult juustud, vaid ka
jogurtitooted, maiustused, erinevad piimatooted ja õlled. Kõik need
tooted on esindatud näiteks Coopi kauplustes, kus toimub perioodil
7.-13.oktoobril Baierimaa toodete nädal. Baierimaa toodete hinnasildid
Coopi kauplustes on märgistatud sinisega, et kampaanitooted oleksid
lihtsamini leitavad😊
Baierimaa õnnelike lehmade piimast
valmistatud toodete hulgas on erinevad jogurtitooted, mis on mõnusalt
kreemised ja olgem ausad, sobivad väga hästi magustoidu asendamiseks.
Näiteks Mövenpicki jogurt rabarberi ja vaniljega maitseb nagu magus
maitsepahvak, mis mõnusalt kreemjas ja rikkalik. Või kergemad jogurtid
Zotti ja Jogobella valikust. Kui minna aga tagasi selle postituse teema
juurde, siis pean mainima, et Baieri piimast valmistatud juustud on
pikantsed, kreemjad ja sobivad hästi nii soolasteks kui magusateks
hetkedeks. Olemas on meeldivalt rikkalik valik valge- ja
sinihallitusjuustusid, mis on ideaalsed kokkamiseks. Ma võin öelda, et
näiteks erinevad Briette juustud pakkusid väga positiivseid elamusi ja
on pääsenud minu lemmikute sekka.
Nüüd aga 2 lihtsat
eelrooga/suupistet, mida kindlasti soovitan katsetada. PS! Piilu kindlasti ka minu instagrami, kus ootab avastamist üks videoõpetus
juustulaua valmistamiseks.
Sinihallitusjuustu määre ahjus röstitud viinamarjadega
Lihtsalt
sõltuvustekitavalt hea juustumääre, mida täiustab magus mesi ja ahjus
röstitud viinamarjad. Viimased omandavad ahjus nii mõnusalt maitserohke
maitse, mistõttu sobivad seesuguse määrde krooniks vägagi hästi.
Serveeri määret suuremal vaagnal, nii saad selle kaunistada vastavalt
oma maitsele, sest niisama topsikust või pisemast kausist serveerituna,
ei ole sel määrdel seda erilist võlu. Paku seda määret koos kreekerite,
ciabatta või näkileivaga. Mulle meeldib niristada peale veel täiendavalt
pisut mett, sest nii tuleb soolase ja magusa omavaheline kooslus veelgi
paremini esile. PS! Lisasin mee ka retsepti sisse, kuid soovi korral
võid selle välja jätta.
Kogus: kuuele
Valmistamisaeg: juustumääre 4 minutit / röstitud viinamarjad ca 20 minutit
100 g sinihallitusjuustu
85 g toasooja toorjuustu
1-2 sl oliiviõli
0,25-0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1-2 tl pehmet mett (peale niristamiseks)
soola, pipart
Röstitud viinamarjad
150 g tumedaid viinamarju
mõned tüümianioksad
2 sl oliiviõli
musta pipart
Juustumäärde
valmistamiseks purusta kahvliga sinihallitusjuust. Lisa toorjuust ja
oliiviõli ning sega kahvliga ühtlaseks seguks. Lisa maitseks
muskaatpähklit ja soola-pipart.
Aseta viinamarjad koos
tüümianiokstega ahjuvormi, nirista peale oliiviõli ja lisa maitseks
musta pipart. Rösti viinamarju grillrežiimil 200 kraadi juures umbes 20
minutit
Lehttainas küpsetatud valgehallitusjuust
Selle
retseptiga ei saa miskit viltu minna. Kui Sulle meeldib sai ja ahjus
pehmeks sulanud juust, siis ongi kõik korras. Täienduseks lisan mina
juustuketta alla veidikene moosi, et ikka seda magusa ja soolase mõnusat
kooslust saavutada. Moosina soovitan ma kasutada paksemat moosi. Mulle
meeldib kasutada viigimarjamoosi, kuid loomulikult sobivad ka muud
moosid, mis endale meeldivad. Kirsimoosiga olen samuti seda pirukat
teinud ja jääb samuti imehea! Juustuks peab kindlasti olema
valgehallitusjuust (lapiku terve kettana), sest see sulab lehttaina
sisemuses lihtsalt nii imeliselt ära.
Kogus: neljale-kuuele
Valmistamisaeg: 20-25 minutit
200 g lehttainast
2 sl meelepärast moosi
1 ketas (125g) valgehallitusjuustu
musta pipart
Peale:
1 lahtiklopitud muna
seesamiseemneid
Laota
lehttainas lahti, rulli vajadusel õhemaks. Aseta taina keskele moos,
selle peale tõsta juustuketas. Raputa peale musta pipart ja paki juust
lehttainasse. Tõsta pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes
kokkupakitud „otsad” allapoole. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning
raputa peale seesamiseemneid. Küpseta pirukat 180 kraadi juures
pöördõhurežiimil 15-20 minutit.
Postitus valmis koostöös Baierimaa toidutootjatega!