Selles retseptipostituses on peaosaliseks ühed lihtsad saiakesed, mis täidetud magushapuka sidrunivõidega. Valmistamine koos küpsetamisega võtab aega umbes 20 minutit, mistõttu sobivad need valmistamiseks ka kiirel ajal! Mulle meeldib nende väljanägemine, kergelt läikega ja tõeliselt mahlase olemusega küpsetised, mis näevad kohvilaual väga head välja.
Nende
teesaiakeste valmistamiseks on sul tegelikult vaja nii vähe komponente.
Üheks staariks on siin sidrunivõie – see on täidis, mis kindlasti
nendest saiakestest puududa ei tohi. Retseptis kasutasin Robertsons
sidrunivõiet, mis on kergelt marmelaadise tekstuuriga. Kindlasti erineb
see kodutehtud variandist, kuid seesama sidrunivõie sobib suurepäraselt
erinevatesse küpsetistesse ja kookidesse. Ma kujutan ette, et
küpsisekoogis ühe vahekihina on see kindlasti imehea ...või siis
rullbiskviidis, küpsiste täidises, purukoogis. Sedasama sidrunivõiet
leiab lihtsasti Stockmannist, suurematest Selveritest ja Delice
kauplustest ja ka Rõõmu Kaubamajast (Keilas).
Seda võiet on hea kasutada seesuguste pirukate küpsetamisel, kuna küpsemisel ei valgu võie niivõrd laiali. Muidugi on õnnestumiseks vajalik, et taina keskosa saab klaasi abil korralikult alla surutud. Täidist tuleks panna mitte liialt palju, et see kõik laiali voolaks, samas ka mitte liiga vähe, sest muidu hakkab taina keskosa lihtsasti kerkima. Üks supilusikatäis on minu arvates täpselt paras kogus. Ka lõpptulemus ei jää siis liialt vänge ja magus. Muidugi, kui on soovi, siis võib enne sidrunivõide lisamist määrida tainapõhjale pisut vanilliga maitsestatud kohupiima. Nii saad lõpptulemuseks mõnusa kohupiima-sidrunivõide koosluse. Ühesõnaga soovitan katsetada ja proovida, peaaesi, et täidis oleks pigem paksemapoolsem, et laialivalgumist vältida.
Ja kui küpsetised on kergelt jahtunud, siis nirista neile peale sidruniglasuur. Äsja ahjust tulnud pirukal hakkab glasuur kiiresti sulama, mistõttu võiks vähemalt 10 minutit oodata enne glasuuri lisamist. Muidugi on värsked marjad sellistel pirukatel imehead, seega võib neid ka lisada:)
Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 20 min
500 g pärmi-lehttainast
1 purk Robertsons sidrnuvõiet
1 muna (pealt määrimiseks)
Sidruniglasuur:
75 g tuhksuhkrut
sidrunist pressitud mahla
Lõika
pärmi-lehttainas pikemast küljest 8ks pikaks ribaks. Keeruta tainaribad
keerdu. Keera iga riba rulli saiakeseks, tõsta ahjuplaadile.
Suru klaasiga taina keskele (sinna läheb täidis). Määri taina ääred
kokku lahtiklopitud munaga ja keskele
sidrunivõie (ca 1 sl saiakese kohta). Küpseta pöördõhurežiimil 180
kraadi juures ca 13-15 minutit.
Glasuuri valmistamiseks pane
tuhksuhkur kaussi, lisa nii palju sidrunimahla, et segu tuleks kergelt
voolav. Selle suhkrukoguse juures kulub veidi vähem, kui poole sidruni
mahl. Nirista glasuur jahtununud saiakestele!
Retsept valmis koostöös ettevõttega MAIC Kaubanduse AS!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar