20. detsember 2024

Üks mõnus oa-kartulisalat

See salat on ideaalne pidulauale ning arvestades eesolevaid pühi, siis ka jõululauale sobib see oa-kartulisalat imehästi. Mulle meeldib selle lihtne olemus, kus vähestest komponentidest saab kokku üks maitsev salat. Kusjuures, see salat on lihata, koosnedes kartulitest, ubadest, riivjuustust ja munadest.

Kastmes selles salatis on majonees, kasutasin Hellmann´s majoneesi, mis on tuntud oma kreemise olemuse poolest. See annab salatile ka täiendavat maitset. Soovi korral võid aga lisada maitseks ka pisut sojakastet ja sinepit, et salatile täiendavalt veidi särtsu juurde anda. Majoneesi lisasin ma 500 ml ja serveerisin seda koheselt. Kui lased salatil enne serveerimist seista, siis lisa täiendavalt majoneesi, et algset mahlasust saavutada. Majoneesina võid kasutada ka lahjemat versiooni või siis kasutada hoopiski veganmajoneesi.

Erilisi soovitusi selle salati valmistamiseks ei ole. Kui Sul leidub kodus aga ube, siis võid selle salati tarbeks need ise valmis keeta. Sellisel juhul soovitan oad eelnevalt likku panna, keeta ja valmimise lõpus lisada soola. Muidu ei kee oad soovitult pehmeks. Loomulikult võib minna lihtsamat teed ja kasutada salatis konservube.

PS! Videõpetust selle salati valmistamisest näed minu instagramist: VAJUTA SIIA!

Kogus:10le
Valmimisaeg: 35 minutit

800 g kartuleid (koorimata kogus)
3 keedetud muna
2 purki (2x400g) (punaseid) ube
200 g riivitud juustu
ca 500 ml Hellmann´s majoneesi
3 sl tilli
soola, pipart

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees valmis. Tükelda kartulid ja munad. Sega kõik komponendid omavahel kokku ja maitsesta.

Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmanns.


12. detsember 2024

Suitsukana-juustustritsel

Üks eriti mõnus stritsliretsept suitsukana, juustu, tilli ja veidikese trühvliõliga. Ma võin tõesti kinnitada, et see maitseb nii hästi! Kui soovid vaadata selle stritsli valmistamist videoretseptina, siis vaata õpetust minu instagramist: vajuta siia!


Valmisamisaeg: 35 minutit
Kogus: 1 stritsel, jagub 5-8le

500 g pärmi-lehttainast
125 g sulatatud juustu
125 g riivjuustu
200 g suitsutatud broilerikintsuliha
1 sl hakitud tilli
1 tl trühvliõli (soovi korral)
musta pipart
1 lahtiklopitud munakollane (peale)

Laota tainas laiali, määri peale sulatatud juust. Selle pealt raputa riivitud juust, suitsukanatükid ja till. Lisa maitseks trühvliõli ja musta pipart. Rulli tainast pikemast servast kokku ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ühenda see omavahel rulliks ja tee kääriga sisse sügavamad lõiked, et moodustuksid n-ö viilud. Pööra  tekkinud viilud lõikepoolega ülespoole. Piserda stritsel üle munaga ja küpseta seda 200 kraadi juures 15-20 minutit. Soovi korral raputa peale seesamiseemneid.


30. november 2024

Jõulumuffinid

Jõulupühade lähenedes on igati sobilikud valmistamiseks põhjapõdramuffinid. Nende valmistamine on nii lihtne! Küpsenud muffinitele lisa lihtsalt kreem, seejärel soolakringlitest sarved ning siis juba silmad ja punane nina. PS! Hea võimalus on kaasata kokkamisse ka lapsed;) 

Kui Sa soovid näha, kuidas need muffinid videoõpetuses valmivad, siis vaata minu instagramist valmistamisvideot!

 


Valmistamisaeg: 40-45 minutit

Muffinid:
4 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
2 muna
100 g võid, sulatatuna
100 g hapukoort

Kreem:
400 g toasooja toorjuustu
125 g toasooja võid
2 tl vanillisuhkrut
tuhksuhkrut (maitse järgi)

Lisaks:
soolakringleid (sarvedeks)
krõbinaid (silmadeks)
punaseid M&M komme (ninaks)

Sega kuivained kokku. Klopi omavahel segamini munad, sulatatud või ja hapukoor ning lisa need segades kuivainete hulka. Täida muffinivormid kolmveerandi ulatuses tainaga ja küpseta 200°C juures 25 min. 

Kreemi valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel. Pritsi või määri jahtunud muffinitele. Lisa sarved, silmad ja nina. Serveeri.


23. november 2024

Tiramisu jäätisekook

Veidi teistmoodi jäätisekook, kus märksõnaks on tiramisu maius. Sellest inspireerituna see külm maius valmiski. Seda kooki täiustab mõnus vahukoore-toorjuustukate. Sisemuses rõõmustavad sööjaid aga kohviga immutatud savoiard küpsised ning mandlilikööri ja vahukoorega täiustatud vanillijäätis.

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 20 minutit

1 liiter vanillijäätist
1 dl vahukoort
2 sl Amaretto mandlilikööri
150 g Savoiard küpsiseid

Küpsiste immutamiseks:
1 dl kanget kohvi
1 tl tuhksuhkrut

Kate:
1 dl vahukoort
toasooja toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit

Pane jäätis kaussi ning sega lahti. Vahusta koor vahule ja lisa segades jäätisele. Sega juurde ka mandliliköör. Vooderda keeksivorm toidukilega ning tõsta pool jäätisesegust vormi. Immutamiseks sega kohv ja suhkur omavahel ning kasta küpsised kohvisegusse. Tõsta küpsised vormi ühekordse kihina. Kata ülejäänud jäätiseseguga ning laota taas peale kohviseguga immutatud küpsised. Suru pisut küpsistele peale, et need jäätisesegusse paremini kinnituksid. Tõsta jäätisekook sügavkülma tahenema vähemalt 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor vahule, sega toorjuust kausis lahti ja sega juurde vahukoor. Lisa maitseks vanillisuhkrut.

Tõsta jäätisekook vormist nii, et alumine pool jääks nüüd ülemiseks. Kata kook vahukooreseguga, raputa peal kakaopulbrit ning serveeri!


22. november 2024

Tiramisumuffinid

Tiramisu- ja muffinifännide lemmikmaius ühes küpsetises! Need on muffinid, kus 2 head asja on ühendatud üheks eriti mõnusaks ampsuks, sisaldades meeldivalt palju kreemitäidist. Kusjuures, kreemi võid valmis teha juba eelmisel päeval, nii taheneb see ilusti ning muffineid on mugavam kreemiga täita.

Mitmele: 8-9 tk
Valmistamisaeg: 45 minutit

75 g toasooja võid
90 g suhkrut
150 g hapukoort
2 munavalget
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut

Kreem:
2 munakollast
2 sl suhkrut
300 g toasooja toorjuustu
2 dl vahukoort
75-100 g suhkrut

Immutamiseks:
4 sl kohvi
1 sl Amaretto mandlilikööri

Peale:
kakaopulbrit

Muffinite valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa segades hapukoor ja munavalged. Sega kuivained omavahel ning lisa võisegule. Täida valminud tainaga 8-9 muffinipaberitega täidetud süvendit ning küpseta neid 175 kraadi juures ca 20 minutit. Seejärel lase jahtuda.

Valmista kreem: pane munakollased ja 2 sl suhkrut kaussi ning kuumuta veevannil pidevalt vispeldades ca 5-7 minutit. Tõsta vesivannilt, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Seejärel vahusta koor tugevaks vahuks ning lisa segades toorjuustusegule. Maitsesta suhkruga. Tõsta kreem külmkappi tahenema vähemalt 20 minutiks. 

Uurista muffinitel sisu välja. Sega omavahel kohv ja liköör ning immuta sellega muffinid. Nüüd täida muffinid kreemiga ja raputa peale kakapaopulbrit.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails