6-le inimesele. Valmistusaeg ca 1,5 tundi
Lasanjel on üsna mitmeid valmistamisviise, aga vaatamata sellele on see peaaegu kõikide lemmikroog. Lisaks sellele saab ühest portsjonist söönuks erve pere....ja jääb veel järgmisekski päevaks.
1 pk lasanjeplaate
1 sibul
100g sinki
2 küüslauguküünt
350 g hakkliha
suur peotäis värskeid ürte (basiilikut, tilli, salveilehti, estragoni, peterselli)400 g purustatud tomateid
2 dl puljongit (kana või loomaliha)
1 dl jahu
1 l piima
300 g riivjuustu
125 g mozzarellat
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
soola, musta pipart
oliiviõli
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis peeneks hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud kintsufilee rulaad ja pruunista väheke. Lisa purustatud küüslauguküüned ja hakkliha ning küpseta pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja värslkte peeneks hakitud ürtidega Sega hulka purustatud tomatid ja puljong ning hauta pliidil ca 15 minutit.
Juustukastme valmistamiseks sega omavahel 1 dl piima 1 dl jahuga. Ülejäänud piim kuumuta potis kuni keemiseni. Seejärel lisa eelnevalt kokku segatud jahu-piima, ise pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Sega sisse pool riivjuustust. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu ning mozzarellviilud. Küpseta ahjus 40 minutit.
1 pk lasanjeplaate
1 sibul
100g sinki
2 küüslauguküünt
350 g hakkliha
suur peotäis värskeid ürte (basiilikut, tilli, salveilehti, estragoni, peterselli)400 g purustatud tomateid
2 dl puljongit (kana või loomaliha)
1 dl jahu
1 l piima
300 g riivjuustu
125 g mozzarellat
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
soola, musta pipart
oliiviõli
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis peeneks hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud kintsufilee rulaad ja pruunista väheke. Lisa purustatud küüslauguküüned ja hakkliha ning küpseta pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja värslkte peeneks hakitud ürtidega Sega hulka purustatud tomatid ja puljong ning hauta pliidil ca 15 minutit.
Juustukastme valmistamiseks sega omavahel 1 dl piima 1 dl jahuga. Ülejäänud piim kuumuta potis kuni keemiseni. Seejärel lisa eelnevalt kokku segatud jahu-piima, ise pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Sega sisse pool riivjuustust. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu ning mozzarellviilud. Küpseta ahjus 40 minutit.
Lasin juustu kastme korraks ka keema, kui juust sees. Kas võib olla, et sellest tuli pisut imelik kõrvalmaitse juurde? Kaste ei olnud nagu päris "õige"..
VastaKustutaMilline see kõrvalmaitse tuli?
VastaKustutaKeema pole kunagi lasknud kastet koos juustuga ning seetõttu ei oska kommenteerida. Ise lisan kastmele juustu ning siis enam keema ei lase.
Kuna lisasin kõige peale ka parmesani, siis vb hoopis sellest...Midagi hullu õnneks ei olnud, ei oskagi seda maitset seletada:)
VastaKustuta