30. september 2007

Värskekapsa-hakklihahautis

Nostalgiline retsept, mille järgi valmib väga maitsev lõunasöök. Tegemist on kõige klassikalisema hautisega, kus erinevate maitsetega liialdatud ei ole. 
 

2 mugulsibulat
1 sl õli

500 g seguhakkliha
5 dl puljongit
1 kg kapsast
purustatud musta pipart, soola

1. Haki sibulad ja hauta need paksupõhjalises kastrulis õlis läbipaistvaks.
2. Lisa hakkliha ja kuumuta segades, kuni liha punane värvus on kadunud
3. Vala juurde kuum puljong
4. Lisa tükeldatud või peenikesteks ribadeks lõigatud kapsas ja maitseained ning hauta kaane all umbes 30 minutit või kuni kapsas on pehme. Jälgi pidevalt hautist ja lisa aurustunud vee asemele uut, et roog põhja ei kõrbeks. Maitsesta hautis lõplikult soola ja pipraga ning serveeri kuumade keedetud kartulitega.

Hüva nõu: Värske kapsas vajab vähem vedelikku ning võib ootamatult pudruks keeda, mistõttu seda peab pidevalt valvama. Talvekapsa puhul on vaja aeg-ajalt keeva vett lisada, et roog põhja ei kõrbeks.

7 kommentaari:

  1. Polegi seda lihtsat toitu varem teinud. Nüüd oli esimene kord ja tulemus oli väga nauditav. See on suurepärane, et sa, Ragne, ka need vanad head lihtsad retseptid siin üles paned ja puust ja punasega lahti seletad. Küllalt on inimesi, kes avastavad kokkamise võlud alles hilisemas eas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks tihtipeale need head lihtsad ja juba tuttavad road ongi kõige-kõige;)

      Kustuta
  2. Algajatele kokkadele. Õli on küll retseptis kirjas, ent kasutada tuleks kohe sibula hautamise juures.

    VastaKustuta
  3. Jällegi, mitte jällegist��

    VastaKustuta
    Vastused
    1. just, mind samuti häirib see "JÄLLEGIST"- tore, et teisigi lugejaid, kes võtavad vaevaks kommenteerida!

      Kustuta
    2. See on igivana postitus. Aga muutsin ära, siis jõuab ka retseptini;)

      Kustuta
  4. Kas sa ise oma nime siis suure algustähega ei peaks jällegist kirjutama, kui sa juba roojad siinset lugejaskonda oma grammatikanatsismiga, kuky?

    VastaKustuta