Enamik mu tuttavaid vaatavad mind imelikult, kui ma ütlen, et grillitud kartulikoored on hästi head. Kui aga ise proovivad, maitseb see neilegi. Kui sul jääb kartuli koorimisest üle palju kartulikoori, siis on ideaalne variant valmistada õhtuseks näksiks grillitud kartulikoori, mis maitsevad nagu kartulikrõpsud, kuid on hulga tervislikumad.
kartulikoori
õli piserdamiseks
meelepäraseid maitseaineid (näiteks lihamaitseaine, ürdisegu vms)
Puhasta kartulikoored korralikult veega. Piserda koortele õli ning maitseaineid ning sega korralikult, et kõik koored saaksid maitseainetega kokku. Aseta kartulikoored küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures kuni kuldpruunid (kui ahjul on grillfunktsioon, kasuta seda). Keera koored ümber ja küpseta ka teiselt poolt, nii jäävad koored krõbedamad. Serveeri hapukoorega.
kartulikoori
õli piserdamiseks
meelepäraseid maitseaineid (näiteks lihamaitseaine, ürdisegu vms)
Puhasta kartulikoored korralikult veega. Piserda koortele õli ning maitseaineid ning sega korralikult, et kõik koored saaksid maitseainetega kokku. Aseta kartulikoored küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures kuni kuldpruunid (kui ahjul on grillfunktsioon, kasuta seda). Keera koored ümber ja küpseta ka teiselt poolt, nii jäävad koored krõbedamad. Serveeri hapukoorega.
Tõesti head:)
VastaKustutaAlgul mõtlesin, et kes see ikka kartulikoori sööb, aga just täna tegin ja täitsa söödavad.
Ma pakkusin seda oma külalistele umbes kuu aega tagasi minu juures filmiõhtul, algul krimpsutati nina, kui nägid millega tegu, kui maitsesid oli aga imekähku taldrik tühi:)
VastaKustuta