8. oktoober 2007

Juustupuding

Selle retsepti leidsin ma kunagi Karupoeg Puhhi kokaraamatust, kus selle küpsetise pealkirjaks on Notsu kuum juustupuding. Tegelikult on seal kõikidel retseptidel sellised armsad nimetused. Igatahes olen ma sealt kokaraamatust leidnud nii mõnegi huvitava ja lihtsa retsepti.


Ettevalmistusaeg 20 minutit + küpsetamiseks 30-40 minutit

10 viilu (röst)saia
võid
soovi korral vorsti või hakkliha
100 g juustu
3 muna
300 ml piima
3 spl jahu
soola, pipart, lihamaitseainet


Määri tavaline 22 cm läbimõõduga koogivorm võiga. Määri ka saiaviilud võiga ja aseta kaks saia kokku (soovi korral pane saiaviilude vahele vorsti või praetud hakkliha). Lõika saiaviilud selliselt pooleks, et saad igaühest kaks kolmnurka. Pane 5 saiakolmnurka vormi põhja. Riivi juust taldrikule. Puista pool riivitud juustust esimesele kihile. Aseta sellele teine saiakolmnurkade kiht ja ülejäänud riivjuust. Löö munad kaussi ja klopi need kahvliga korralikult lahti. Lisa segule jahu, klopi. Seejärel lisa piim ja maitsesta. Klopi veelkord korralikult läbi. Vala segu aeglaselt pudingule. Küpseta 175 kraadi juures 30-40 minutit. Söö soojalt piimaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar