Kass Arturi kook ei vaja vist suuremat tutvustamist.
Uskumatu, kui hea lõpptulemuse võib saavutada õhuliselt krõbedate maisipulkade,
magusate iiriskommide ning või kokkusegamisel. See on lihtne ja ajatu klassika,
mis meeldib nii pere pisematele kui ka täiskasvanutele ... kipub ainult liialt
kiiresti otsa saama:)
175 g võid (82%)
300 g iiriskomme (soovitan venivaid iiriseid)
125 g maisipulkasid
300 g iiriskomme (soovitan venivaid iiriseid)
125 g maisipulkasid
Sulata või, seejärel lisa iirised ning sulata need ühtlaseks
massiks. Vala segu maisipulkadele ning sega korralikult läbi. Laota koogisegu
piklikult küpsetuspaberile ning paki kook ilusti paberisse. Soovi korral võid
veel toidukile ka ümber panna. Seejärel lase külmkapis seista vähemalt 3 tundi.
Kass Arturi kook on minu isiklik lemmik. Võin seda süüa pidevalt ja vahet pidamata :)
VastaKustutaTere Ragne,
VastaKustutaega Sa Kass Arturi kooki isetehtud iirisega katsetanud ei ole?
Ei, kahjuks ei ole. Selles suhtes olen alati kergema vastupanuteed läinud ning poes müüdavaid iiriskomme kasutanud.
KustutaOk, aga jään ootama ... juhul kui tulevikus järsku teed siis riputa ka siia oma super blogisse üles:).
VastaKustutaKindlasti annan teada;)
KustutaKui palju seda Kass Arturi kooki tuleb selle retsepti järgi ?
VastaKustutaSellest ikka pidulauale piisab, kui on umbes kümnene seltskond:)
VastaKustutaTere. Tegin eile seda kooki ja muidu tuli väga ilusti välja ja maitsev oli. Kuid tekkis ikka üks küsimus. Nimelt kui ma koogi külmikust välja võtsin siis küpsetuspaberile koogi põhja oli valgunud veidi võid. Muidu tundus mulle, et iirised ja või olid ilusti segunenud aga vist siis ei olnud. Seda võid ei olnud seal väga palju, aga natuke oli, et oli näha siiski. Kas see tähendab, et oleks pidanud veel kauem segama? Ja iirise ning või segu läks veidi keema, oli see ok? Ja vb see või valgubki natuke küpsetuspaberile, et kas Teil ka nii oli?
VastaKustutaKui või niimoodi eraldub, siis see tähendab, et liialt suurel kuumusel on segu kuumutatud. Keema ei tohiks samuti lasta:)
KustutaKas seda annaks ka lehmakommidega teha?
VastaKustutaMa pigem ei soovitaks:)
KustutaTäpselt parajad kogused! Järgmine kord teen õhtul salaja, et saaks hommikuni ikka korralikult tahkuda, praegu lubati vaevalt tunnikese seista külmkapis:) Kasutasin 80% küpsetusmargariini, sobis küll.
VastaKustutaJust sõime lastega seda ära. Oiiih kui hea! Aitäh ❤️
VastaKustutaKui tore! See on nii mõnus nostalgiline maius:)
Kustuta